Hyppää sisältöön

Anna ravinteita keväiseen kasvuun!

Keväällä kasvu käynnistyy kohisten ja kaikki puutarhan kasvit tarvitsevat ravinteita. Huhti-toukokuussa onkin hyvä aika lannoittaa.

Kevätkalkitseminen

Riittävä, kasville sopiva kalkitus on tärkeää. Suomen maaperä on luonnostaan hapan ja ravinneköyhä ja kalkitsemalla sen happamuutta saadaan vähennettyä. Näin lannoitteiden ravinteet ovat helpommin kasvien käytössä. Levitä Kekkilä Rakeinen kalkki tai Kekkilä Puutarhakalkki hyvissä ajoin, jo pari kolme viikkoa ennen lannoittamista.

Kevätlannoittaminen

Kaikki pihan kasvit ja kasvimaa saavat kasvuvoimaa uudesta Kevätlannoite PLUS+ -lannoitteesta tai  Kekkilä Kevätlannoitteen ja Kekkilä Puutarhalannoitteen ravinteista. Lannoitetta levitetään maahan tasaisesti pakkauksen ohjeen mukaan. Parhaiten lannoittaminen onnistuu kädellä levittäen, isompaan puutarhaan voi myös ajatella lannoitelevitintä.

 

Kekkilä+Puutarhakalkki+kädessä

Ikivihreiden lannoittaminen

Keväällä routa sulaa vähitellen, ja ikivihret kasvit alkavat taas ottaa vettä maasta juurillaan. Usein on kuitenkin kuivaa ja tuulista, joten esim. tuijien ja alppiruusujen kasteleminen kannattaa. Havukasvit vihertyvät ja virkistyvät silmissä saatuaan vettä ja ravinteita kasvuunsa!

Hyvin kasteltuun maahan tai sateen jälkeen levitetään  Kevätlannoite PLUS+ -lannoitetta tai Kekkilä Havu-ja rodolannoitetta, joko kasteluveteen sekoitettavaa tai rakeista mineraalilannoitetta. Tärkeiden kasvua parantavien ravinteiden lisäksi molemmat Havu- ja rodolannoitteet myös hapattavat maata. Rakeisen lannoitteen levittämisen jälkeen on hyvä kastella maa, jotta lannoite lähtee heti liukenemaan.

 

Kasvimaan lannoittaminen

Kasvimaalle ja perunoille lannoite käännetään maahan keväisen kunnostuksen yhteydessä pakkauksen ohjeen mukaan. Perunoille ja juureksille sopii joko luonnonmukainen Kekkilä Perunalannoite tai mineraalipohjainen Perunalannoite. Muille kasveille sopii Kekkilä Kevätlannoite PLUS+, Kevätlannoite tai Kekkilä Luonnonmukainen puutarhalannoite.

 

kasvimaan-kesälannoitus

Hedelmäpuut

Nuorille hedelmäpuille annetaan Kekkilä Kevätlannoite PLUS+ -lannoittetta, Kekkilä Kevätlannoitetta tai Kekkilä Marjalannoitetta pakkauksen ohjeen mukaan.

Vanhat omenapuut voi virkistää uuteen kasvuun niin sanotuilla lannoitepattereilla. Maahan lyödään reikiä latvusalueen ulkoreunoille ja täytetään ne lannoitteella. Näin ravinteet ovat siellä missä puun juuret kasvavat. Samaan tapaan voi antaa puille kalkkiakin.

 

Kekkilä Marjalannoite sopii hedelmäpuille

Nurmikko

Nurmikolle sopii sekä uusi Kekkilä Nurmikkolannoite PLUS+ että Kekkilä Nurmikkolannoite. Sammaloitunut nurmikko elpyy uuteen kasvuun tehostetun luonnonlannoitteen, Kekkilä Nurmikon Sammalsyöjä PLUS+ -lannoitteen ja Kekkilä Nurmikon sammalsyöjän avulla. Katso ohjeet nurmikon lannoittamiseen!

 

nurmikon hoito helpot vinkit kekkilä

 

Etsi