Miksi erillistä kylvömultaa tarvitaan?

Siemenkylvö on oikeastaan aika helppoa – kun käytössä on juuri siihen tarkoitettu multa. Kekkilän kylvömullat tarjoavat ihanteellisen alustan monenlaisten siementen kylvämiseen.

Kekkilän Kylvömulta tarjoaa ihanteellisen alustan siementen kylvämiseen

Kasvunsa alussa olevan taimen tarpeet ovat erilaiset kuin isommalla kasvilla. Liian karkea, paljon turvetta sisältävä multa ei tarjoa pienen juuren tarvitsemaa tarttumapintaa, liian voimakkaasti lannoitettu multa puolestaan estää veden ottamisen. Jotta kylvö onnistuu, käytetyn mullan täytyy olla juuri oikeanlaista: riittävän hienojakoista, jotta kehittyvät juuret pääsevät kiinnittymään siihen ja pH- sekä ravinnetasoltaan juuri sopivaa.

Kekkilän Kylvömulta on tällainen, kaikkiin siemenkylvöihin sopiva erikoismulta. Se on kevytrakenteinen ja ilmava, hienojakoista vaaleaa turvetta ja hiekkaa sisältävä multa, joka on ihanteellinen kasvualusta pienille hentojuurisille taimille. Miedosti lannoitetussa Kekkilä Kylvömullassa on painotettu taimien kasvuunlähdölle tärkeää typpeä.

Luonnonmukaisesti lannoitettu Kylvö- ja taimimulta on vastaava tuote, mutta lannoitettu kasvipohjaisella luomulannoiteella. Molempiin multiin on lisätty tutkitusti luonnollista kasvuunlähtöä selvästi parantavaa Kekkilä juurivoimaTM -humusyhdistettä.

– Taimi tarvitsee nopeasti vahvat juuret, jotka mahdollistavat kunnollisen kasvun isoksi kasviksi. Siksi Kekkilän kylvömultiin on lisätään aina myös humusyhdisteitä, jotka vahvistavat erityisesti juurten kasvua, Kekkilän tuotekehityspäällikkö Pekka Järvenpää kertoo.

Ravinteita taimi ei tarvitse eikä edes siedä vielä paljoa, joten kylvömultien lannoitustaso on kevyempi kuin esimerkiksi kukkamullalla.

Taimi tarvitsee nopeasti vahvat juuret, jotka mahdollistavat kunnollisen kasvun isoksi kasviksi.