Vuoden 2017 trendikkäimmät huonekasvit

Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa, kohentavat mielialaa sekä parantavat keskittymiskykyä.

Trendikkäät roikkuvat huonekasvit

”Vanha ulos ja uutta tilalle” -lausahdus sopii varmasti tähän vuodenaikaan. Kun joulukuusi ja -koristeet on taas viety pois, huoneet saattavat näyttää turhan paljailta. Kun viimeinenkin amarylliksen kukka alkaa kuihtua ja joulutähti näyttää parhaat päivänsä ohittaneelta, on aika tutkia, mitä uusia huonekasveja kukkakaupasta ja vihermyymälästä löytyisi kotia piristämään!

Huonekasveista on moneksi

Huonekasveja on kaiken kokoisia ja muotoisia, ja niitä voidaan käyttää samalla tavalla kuin kasveja puutarhassa – yksittäisiä kasveja näyttävinä katseenvangitsijoina ja pieniä ja keskikokoisia kasveja ryhmissä. Kuten puutarhassakin, erilaisia vaikutelmia saadaan aikaan kukkivilla kasveilla sekä hyödyntämällä lehtien kokoa, väriä ja tekstuuria. Alocasia-suvun vehkojen suurten lehtien kohollaan olevat valkoiset lehtiruodit erottuvat selvästi tummanvihreästä lehdestä ja luovat dramaattista tunnelmaa, kun taas kentiapalmu antaa huoneelle ilmavuutta ja trooppista näyttävyyttä.

Sisustamisen lisäksi huonekasveista on muutakin hyötyä. Ne kierrättävät ja puhdistavat talvikotiemme ilmaa, ja niiden näkeminen kohentaa mielialaa ja parantaa keskittymiskykyä. Nasan tekemässä tutkimuksessa on osoitettu huonekasvien hyödyllisyys sisäilman puhdistajina. Yhä useammin myös toimistojen, ravintoloiden ja koulujen viihtyisyyttä ja sisäilman laatua halutaan parantaa viherkasvien avulla.

Kokeile vaikka pikku mehikasveja kuvakehyksiin tai kasvata kevään sipulikasveja sängyn vieressä.