Koo: ”Citykani kasvattaa!”

Oman ruoan kasvattamiseen ei tarvita pihoja saatika mittavia tiluksia. Keittiöpuutarhan voi perustaa vaikkapa kerrostalon parvekkeelle.

Mies keittiöpuutarhassa

Valveutunut viherpeukalo kasvattaa keittiöpuutarhassa melkeinpä mitä tahansa – yrttejä, salaatteja, tomaatteja ja jopa perunoita. Eikä kasvattamiseen tarvita sen kummallisempia fasiliteetteja, koska vallan mainion viljelmän saa rakennettua vaikkapa kerrostalon parvekkeelle. Näin ollen kaupunkilaistuneiden citykanienkaan ei tarvitse enää elää ostettujen kasvisten ja yrttien varassa.

Hommaan tarvitaan vaan viljelylaatikko, hieman ymmärrystä siitä, mitä ollaan tekemässä ja toki näkemystä siitä, mitä haluaa saada aikaiseksi. Oikeilla tuotteilla ja hyvillä vinkeillä voi aloittelijakin saada aikaan hyviä tuloksia. Eikä siinä todellakaan mitään menetä, jos ennakkoluulottomasti kokeilee siipiään kasvattajana. Pahimmillaan sitä on vain kokemusta rikkaampi, ja todennäköisempää kuitenkin on, että mullasta nousee itsetehtyjä herkkuja.

Oman ruoan kasvattaminen tulee olemaan kovan luokan trendijuttu, joten nyt kannattaa olla eturintamassa. Siinä vaiheessa, kun jälkijunassa heränneet kasvattelijat alkavat pätemään somekanavissa aikaansaannoksillaan, voit jakaa vinkkejä ja kokemuksia “ammattilaisen” syvällä rintaäänellä.

Muutenkin kasvattaminen on varsin mukavaa ja sosiaalista puuhastelua. Kavereiden kanssa voi kisailla kasvattamisessa tai sitten voi koittaa yhdessä luoda jotain tyhjästä. Ja jos olet sinkkumies tai -nainen, niin treffejä silmälläpitäen keittiöpuutarha on pullollaan icebreakereita. Toki aikaansaava ihminen tekee (ainakin useimmiten) vaikutuksen. Riippuu pitkälti siitä, kuinka seikkaperäisesti tilittää oman timjaminsa kasvuvaiheista.

Tässä pari oivallista vinkkiä, joilla pääset keittiöpuutarhasi kanssa alkuun. Kasvattamisen iloa kaikille!