Koo: ”Mikään ei voita itse kasvatettua ruokaa”

Pienellä vaivalla kotiruoan saa vietyä aivan uusiin sfääreihin. Salaisuus piilee itse kasvatetuissa yrteissä.

Itse kasvatetut yrtit

Jos et vielä ole kasvattanut omia yrttejä, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla – jos ei tosissaan, niin sitten ihan vaan harrastusmielessä. Se kun ei vaadi mittavia valmisteluja tai maailmanluokan nysväämistä. Pienellä vaivalla ja pienessäkin tilassa pystyy loihtimaan vaikka mitä.

Riittää, kun tietää mitä tekee ja hallitsee muutamat tärkeimmät niksit. Mistä sen tietää, vaikka onnistuisikin, ihan heti ensimmäisellä kerralla. Ja se on mahtava fiilis, kun saa kasvatettua jotain tyhjästä. Oman maan yritit luovat perusruokiinkin aivan uudenlaista syvyyttä. Lumetta tai ei, niin itse tehdyllä rucolalla höystetty pasta-annos nyt vaan kutkuttaa makunystyröitä enemmän kuin kaupan antimista kasattu ateria.

Yksi kasvatuspuuhissa huomioitava asia on taimien kouliminen, johon liittyy jos jonkinmoista nippelitietoa. Hyviä vinkkejä koulimiseen ja omien taimien kasvattamiseen löydät täältä. Nyt vaan rohkeasti kokeilemaan, se kannattaa. Tämä on kasvun paikka!