Koo: ”Nurtsi kuntoon!”

Pidä huoli, että nurmikko on vihreämpää aidan tällä puolen. Se kannattaa!

Nurmikon leikkaus

Nurtsi. Olipa se sitten iso tai pieni, niin aina se säväyttää ja aina sille on paikkansa. Ja jo pienenkin ruohotilkun leikkaamisesta tulee kivaa kesätunnelmaa sekä tietenkin se vastaleikatun ruohon tuoksu. Useasti tulee kaiholla muisteltua lapsuuden kesiä. Meilläkin kun oli silloin isot pihat jolla kirmata. Futista, krokettia, sulkkista ja ihan vaan yleistä pihasekoilua – mitä sitä nyt lapsena tuleekaan pihalla puuhattua. Ja sitten se fiilis, kun vedät paljain jaloin pitkin pihoja ja tallaat täydellä voimalla männynkäpyyn. Sitä tiesi olevansa elossa!

Aikoinaan kun muutin PK-seudulle, niin viherkaipuu oli kyllä melkoinen. Sydän syrjällään kaipasin omaa pihaa ja erityisesti sitä omaa nurtsiplänttiä. Kerrostalokämppään kun oli hiukan vaikeampaa iskeä nurmimattoa. Silloin monesti mietin, että jospa sitä olisi heittänyt siirtonurtsit olohuoneeseen, mutta vuokraisäntä ei varmaan olisi ollut siitä kovinkaan mielissään. Jonkun aikaa mulla oli viritettynä makkariin sellainen paksulankainen, koko lattian kattava, vihreä pörrömatto. Siis ajatuksena se, että kun herää ja nousee sängystä, niin matto toimisi sellaisena ruohosimulaattorina. Pehmeä lasku päivään ennen kuin arjen märkä rätti pasahtaa naamalle. Ihan kiva ajatus sinällään, mutta ei tietenkään millään muotoa sama asia.

No sittemmin kun muutto tuli ajankohtaiseksi, niin yhtenä tärkeimmistä kriteereistä oli piha. Ei haittaisi vaikka se olisi pieni, mutta kunhan sellainen vain olisi. Ja sitten kun sen pihan sai, niin olihan se hieno fiilis. Taas sai kasvatella, puunailla ja fiilistellä, ja nyt ihan oikean nurmimaton kanssa.

Jos sinulla on oma nurtsiprojekti alkamassa, niin kannattaa katsoa tämä video. Siinä on muutamia hyviä täkyjä komian piharyijyn kasvattamiseen. Sitten vaan paljain jaloin pihalle tepastelemaan. Mutta varokaa niitä käpyjä.