Koo: ”Varokaa pubiruusuja”

Ruusuissa on mystistä vetovoimaa, lyyrisyyttä ja symboliikkaa. Ruusuista on moneksi.

Ruusuissa on mystistä vetovoimaa

Sen verran ruusuista on tullut fiilisteltyä, että kaverit ovat antaneet lisänimen Ruusurannan Jooseppi. Ja varmaan ihan aiheesta. Kysykää vaikka tyttökaveriltani, joka on saanut osakseen kaikista mahdollisista ruususkenaarioista. Terälehtiä sängyllä, syötäviä ruusuja, ruusukylpyjä, soseita, keittoja, tee-juomia, serenadeja ikkunan alla ruusu suussa ja ties sun mitä.

Ruusut, ne vaan herättää tunteita. Mainittakoon vielä, että paremmalta puoliskoltani tuli taannoin myös kielto, etten saa katsoa sen kanssa Unelmien poikamiestä. Mä kun en koskaan malta olla meuhkaamatta ruususeremonioiden aikana siitä miten unelmien luolamies niitä ruusuja kurmoottaa tai miten niitä pitäisi säilyttää. Monessa kasvatukseen ja puutarhaamiseen liittyvässä asiassa mä olen todella liberaalin linjan mies, mutta ruusujen kohdalla teen poikkeuksen. Niitä pitää vaalia kuin kukkaa kämmenellä.

Toinen huikea juttu ruusuissa on niiden laaja kirjo ja mittava väriskaala. Ja väreihin liittyvä viktoriaaninen symboliikka yhtälailla huikeaa osastoa. Punainen ruusu tarkoittaa rakkautta, sininen ruusu mysteeriä, oranssi ruusu intohimoa ja pubiruusu vaaraa. Näistä eritoten viimeisimpänä mainittu on hankalaa sorttia, vaikeahoitoinen ja rönsyilee useimmiten ympäristöönsä täysin holtittomasti. Niiden ottamista kannattaakin punnita harkiten.

Mutta oleellisinta on, että ruusujen maailma on runsas ja antaa todella paljon, kun siihen malttaa syventyä. Mitä ikinä ruusuillasi sitten meinasitkaan tehdä, tai millaisia ruusuja olitkaan kasvattamassa, vinkkejä ruusujen kasvattamiseen kannattaa katsoa tästä videosta.