Lapsi mukaan töihin -päivä Kekkilällä

Kekkilä kutsui lapset mukaan töihin perjantaina 18.11.2016 valtakunnallisen teemapäivän kunniaksi.

Lapsi mukaan töihin -päivä Kekkilällä

Lapset tutustumassa työntekoon KekkilälläYli kaksikymmentä 3-16-vuotiasta lasta ja nuorta vieraili Kekkilän toimitiloissa Eurajoella ja Vantaalla Lapsi mukaan töihin -päivän merkeissä perjantaina 18. marraskuuta 2016.

Äyritien toimistolla Vantaalla riitti pienten jalkojen vilinää pitkin päivää. Moni lapsi tuli töihin vanhempiensa mukana heti aamusta ja pääsi tutustumaan työelämään aidoimmillaan; tietokoneidensa parissa työskenteleviin ja palavereissa istuviin aikuisiin.

Loputkin pienet vieraat saapuivat puoliltapäivin. Lapset nauttivat lounasta alakerran henkilöstöravintolassa – tarjolla oli samaa ruokaa, mitä äidit ja isätkin päivisin syövät.

Lapsi koristelemassa istutusruukkuaLounaan jälkeen lapsille oli järjestetty hieman arjesta poikkeavaa ohjelmaa. Alkuun Kekkilän henkilöstöpäällikkö tutustutti vieraat Äyritien toimitiloihin ja henkilökuntaan toimistokierroksen merkeissä.

Kierroksen jälkeen Kekkilän puutarha-asiantuntija opasti tulevia puutarhureita istuttamaan pistokkaita ja pieniä taimen alkuja. Samalla lapset koristelivat ruukut omannäköisikseen; ruukkujen ympärille kieputettiin upeita nauhoja, näihin liimattiin tarroja ja lisättiin vielä kimalleliimaa päälle.

Poika suunnittelemassa unelmien puutarhaansaIstutuspuuhien jälkeen unelmoitiin isosti. Kekkilän AD pyysi lapsia piirtämään unelmiensa puutarhan omalle pihalle tai parvekkeelle. Vain mielikuvitus sai olla rajana. Lapset kävivät heti työhön käsiksi ja valmiit taideteokset koottiin galleriaksi toimiston seinälle.

Askartelujen jälkeen oli tarjolla pientä välipalaa; karjalanpiirakoita ja dippivihanneksia – toimiston iltapäiväkahvien aikataulun mukaisesti. Taukotila oli täynnä lapsia ja aikuisia, sulassa sovussa. Viikonlopun kunniaksi kaikenikäiset pääsivät vielä ottamaan ehkäpä elämänsä ensimmäiset Airbrush-tatuoinnit.

Isä ja poika istuttavat yhdessäPäivä oli sekä osallistujien että järjestäjien mielestä erittäin onnistunut. Kun eräs äideistä kysyi kotimatkalla nelivuotiaalta miehenalulta, mikä oli tässä päivässä parasta, poika totesi: ”Se, että otit minut mukaan töihin.”

Lapsen palaute on paras palkka tästä päivästä. Ensi vuonna uusiksi!