Maistuva juureskeitto

Erilainen kimppu juureksista, joista voit valmistaa maistuvan keiton.

Maistuva juureskeitto

Ainekset

5 erilaista juuresta (esim. keltajuuri, lanttu, nauris)

3 pientä sipulia tai salottisipulia

5 oksaa tuoretta salviaa

Lehtikaalia

Valmistus

Hienonna sipuli ja paista se oliiviöljyssä keskilämmöllä. Lisää paloitellut juurekset ja paista 2 minuuttia. Lisää muutama salvianlehti, suolaa ja pippuria. Lisää vettä ja hauduta 20-30 minuuttia keskilämmöllä. Kun juurespalat ovat kypsiä, kaada pois puolet vedestä ja soseuta sauvasekoittimella. Paloitellun lehtikaalin voi paistaa oliiviöljyssä paistinpannulla tai uunissa ja ripotella annoksen päälle. Tarjoile kuumana tuoreiden yrttien tai kerman kera oman maun mukaan.