Hyppää sisältöön

Pihan suunnitteluvinkit

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – oman näköisen pihan suunnittelu alkaa suurista linjoista ja tarkentuu yksityiskohtiin.

Aloita suunnittelusta

Pihan suunnittelu on hyvä aloittaa miettimällä, mitä siellä halutaan tehdä. Varataan sopivasti tilaa oleskelulle, yhdessä syömiselle ja grillaamiselle. Herkkuihin poimitaan aineksia oman pihalta, yrttejä ruukkupuutarhasta ja ehkäpä tomaatteja kasvihuoneesta. Lasten leikit ja pihapelit onnistuvat samettisella nurmikolla. Myös sujuva liikkuminen on tärkeää.

Hyvin suunnitellut istutusalueet ovat pihan perusta. Kasveilla saadaan toivottua näkösuojaa ja niiden kauneudesta halutaan nauttia vaikkapa riippukeinussa loikoillun lomassa. Mitä sinä toivot omalta pihaltasi?

Kestävää puutarhanhoitoa

Maa, jota hoidamme ja jossa kasvatamme, on osa suurempaa kokonaisuutta. Voimme helposti vaikuttaa oman elinympäristömme ja maaperän hyvinvointiin. Kestävässä puutarhanhoidossa on kyse siitä, että puutarhassa tehdään mieluummin vähemmän, kuin enemmän.

Lue ruotsalaisen puutarhuri Malou Augustinin parhaat vinkit kestävämpään puutarhaan.

Lue lisää

Pidä huolta maasta – inspiraatiota viljelypalstalle

Kaipaatko inspiraatiota ja vinkkejä palstaviljelyyn? Kekkilän puutarha-asiantuntija Mari Kaartokallion viljelypalstalla viljely lähtee maan hyvinvoinnista. Marin palstalla ei ole sijaa stressille, vaan paikka on satoa, mukavia puutarhahetkiä ja viljelykokeiluita varten.

Nappaa myös vinkit viljelypalstan syystöihin.

Lue lisää

Uusi alku piharemontissa

Puutarhatoimittaja-tietokirjailija Johanna Vireaho uudisti pihansa ongelmallisen ja rikkaruohottuneen istutusalueen rauhallisuutta ja harmoniaa henkiväksi. Uudistetusta alueesta tuli kaunis ja harmoninen kokonaisuus, jota on helpompi hoitaa, myös rikkakasvien osalta.

Lue lisää

 

Hyvinvointia puutarhassa

Puutarhuri-hyvinvointivalmentaja Virpi Pakaslahden puutarhassa Porvoossa nautitaan pihapuuhista, puutarhan ja lähimetsän hyvää tekevästä vaikutuksesta ja joskus vain ollaan. Hyvinvointia puutarhassa voi edistää monella tapaa.

Lue lisää

Dynaaminen puutarha

Kirkkonummelaisen puutarhuri ja Green Couch-valmentaja Chatarina Munckin puutarhassa yhdistyvät luonto ja luonnollinen suhtautuminen puutarhanhoitoon. Inspiraation lähteenä ovat olleet englantilaiset puutarhat, joita he ovat saaneet ihastella puutarhamatkoilla. Myös Hannu Sarenströmin puutarhan rento ja vapaa tunnelma ja maisemasuunnittelija Piet Oudolfin luomat maisemalliset puutarhat viehättävät Chatarinaa.

Lue lisää

Näin kasvatat viljelylaatikoissa

Haaveiletko pihallesi kasvimaata tai kokopenkkiä muille kasveille? Rakenna lavakauluksista helposti kokonaisuus, joka istuu täydellisesti juuri sinun suunnitelmiisi ja ulkotilaasi - oli se sitten piha, parveke tai terassi - ja nauti itse kasvatetusta ruoasta.

Viimeistele rajaamalla

Korosta pihan parhaita puolia ja erottele pihan eri pinnat ja osa-alueet tyyliin sopivalla rajauksella.  Kauniit ja kaarevat, istutusalueita ja käytäviä mukailevat muodot on helppo toteuttaa omalle pihalle sopivilla tuotteilla.

Rajaaminen myös helpottaa puutarhanhoitoa, esimerkiksi katepinta ja nurmikko pysyvät erillään Rajausreunan avulla. Turveharkko taas sopii luonnollisten pengerrysten ja istutusalueiden rakentamiseen.

Puutarhan trendejä maailmalta

Luonnon monimuotoisuus, biodiversiteetti näkyy nyt kuumimpana trendinä puutarha- ja maisemasuunnittelussa. Puutarha ja sen näkymät saavat olla ja näyttää siltä kuin olisivat palanen luontoa. Monilajisuus tuo vaihtelua puutarhaan, mutta monipuolisesti valittu kasvillisuus tarjoaa myös yhä useammalle luonnon pieneliölle elintilaa ja ravintoa.

Etsi

Loppuvuoden tilaukset

Tee tämän vuoden verkkokauppa ja tukkutilaukset viimeistään 11.12., jolloin toimitukset ehtivät ennen joulun pyhiä.

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi