Pihan suunnittelu ja viimeistely

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – oman näköisen pihan suunnittelu alkaa suurista linjoista ja tarkentuu yksityiskohtiin.

 • Pihan suunnittelu

  Pihan suunnittelu on hyvä aloittaa miettimällä, mitä siellä halutaan tehdä. Varataan sopivasti tilaa oleskelulle, yhdessä syömiselle ja grillaamiselle. Herkkuihin poimitaan aineksia oman pihalta, yrttejä ruukkupuutarhasta ja ehkäpä tomaatteja kasvihuoneesta. Lasten leikit ja pihapelit onnistuvat samettisella nurmikolla. Myös sujuva liikkuminen on tärkeää.

  Hyvin suunnitellut istutusalueet ovat pihan perusta. Kasveilla saadaan toivottua näkösuojaa ja niiden kauneudesta halutaan nauttia vaikkapa riippukeinussa loikoillun lomassa. Mitä sinä toivot omalta pihaltasi?

 • Käytä koristekiviä ja katteita

  Katteiden ja koristekivien käytölle on monta hyvää syytä.  Niiden avulla pihaan saadaan kauniita pintoja ja huoliteltu ilme. Istutusalueille levitettynä ne tuovat kasvit kauniisti esille, edesauttavat niiden viihtymistä ja helpottavat puutarhanhoitoa.

  Katteista tai koristekivistä löytyy vaihtoehto pihan väreihin ja tyyliin sopivaksi. Tutustu monipuolisiin ideoihin ja ohjeisiin.

 • Rajaamalla kaunista

  Korosta pihan parhaita puolia ja erottele pihan eri pinnat ja osa-alueet tyyliin sopivalla rajauksella.  Kauniit ja kaarevat, istutusalueita ja käytäviä mukailevat muodot on helppo toteuttaa omalle pihalle sopivilla tuotteilla.

  Rajaaminen myös helpottaa puutarhanhoitoa, esimerkiksi katepinta ja nurmikko pysyvät erillään Rajausreunan avulla. Turveharkko taas sopii luonnollisten pengerrysten ja istutusalueiden rakentamiseen. Tyylikkään Puutarha-aidan avulla on helppo ohjata kulkua pihassa. Ohjeillamme ja sopivilla tuotteilla onnistut.

 • Mahdollisuuksien viljelylaatikko

  Kohopenkkien luominen on hauskempaa kuin koskaan.

  Luo Viljelylaatikoista persoonallinen kokonaisuus, joka istuu täydellisesti juuri sinun suunnitelmiisi ja ulkotilaasi – oli se sitten piha, parveke tai terassi. Laajennushelat viljelylaatikolle antavat mahdollisuuden omannäköisiin kokonaisuuksiin, jotka sopivat sinun pihaasi.

  Tutustu erilaisiin toteutuksiin ja suunnittele oma Mahdollisuuksien viljelylaatikkosi.