Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Lääkeaaloe

Aloe vera

Lääkeaaloe Aloe vera Lääkeaaloe Aloe vera lehti

Lääkeaaloe on helppohoitoinen kuivuutta kestävä huonekasvi. Se viihtyy valoisalla ja aurinkoisella paikalla ympäri vuoden. Aaloe on tunnettu lääkekasvina, jonka lehden leikkauspinnasta saatava neste parantaa ihoa ja lievittää palovammoja.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

20-30 cm

Värit:

140 137

Kukinta-aika:

none

Lääkeaaloe Aloe vera Lääkeaaloe Aloe vera lehti

Lääkeaaloe on lyhytvartinen mehikasvi. Ruusukkeena kasvavien, paksujen lehtien reunoilla on pehmeät, vaaleat piikit. Nuorissa lehdissä on vaaleita pilkkuja. Kukat ovat keltaiset tai oranssit. Kasvi on myrkyllinen, mutta pienen määrän syömisestä ei yleensä tule oireita.

Aaloe on tunnettu lääkekasvina, jonka lehden leikkauspinnasta saatava neste parantaa ihoa, lievittää palovammoja sekä ehkäisee bakteerien ja sienten kasvua. Irrotettujen lehtien tilalle kasvaa nopeasti uudet, kunhan lehtiä ei oteta aivan kasvin “keskustasta”. Lääkeaaloe kasvaa 20-30 cm korkeaksi.

Lääkeaaloe viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisalla kasvupaikalla huoneenlämmössä. Se sietää kuivaa ilmaa ja lepokaudella kuivumisen.

Lääkeaaloe viihtyy hyvin läpäisevässä, salaojitetussa mullassa. Istutusruukun pohjalle laitetaan kerros Ruukkusoraa. Ruukku täytetään Kaktus- ja mehikasvimullalla.

Aaloeta kastellaan runsaasti kesällä, mutta mullan annetaan kuivahtaa kastelujen välillä. Koska lehdet kykenevät varastoimaan vettä, niin kasvi pärjää vioittumatta pari viikkoa ilman kastelua. Talvella vedentarve on huomattavasti pienempi, joten on erityisen tärkeää antaa kasvualustan kuivahtaa kastelujen välillä. Lehtiruusukkeessa ei saa olla vettä.

Aaloeta lannoitetaan joka toinen viikko keväästä syksyyn Kekkilä Kukkaravinteella. Se istutetaan uudelleen joka toinen kevät. Aaloe viihtyy kesät ulkona, mutta on huolehdittava, ettei se kastu likomäräksi sateisten jaksojen aikana.

Kasvia voidaan lisätä sivuversoista tai pistokkaista, joiden annetaan kuivahtaa viikon verran ennen multaan laittamista.

Etsi