Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Nukkaitulehti

(Pandaöron)

Kalanchoe tomentosa

Nukkaitulehti on helppo huonekasvi, jolla on paksut mehevät, harmaanvihreät lehdet. Kasvin voi saada kukkimaan, mutta ihanat nukkapintaiset ruskeapilkkuiset lehdet ovat syy kasvattaa ihanaa ja helppohoitoista huonekasvia, joka rakastaa valoa. Kasvi on sekä kissoille että koirille myrkyllinen.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

30-90 cm

Värit:

Punainen Limenvihreä Valkoinen Keltainen Vaaleanvihreät lehdet Hopeanharmaat lehdet

Kukinta-aika:

Kesä

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Nukkaitulehti  Kalanchoë tomentosa on helppo huonekasvi. Kasvi on kotoisin Madakaskarilta. tunnetaan myös nimellä Pandase. Kasvilla on puutuva varsi, jossa harmaa-vihreät soikeat paksut lehdet. Lehteiden reunoissa ruskehtavanpunaisia täpliä.

Kukat ovat kirkkaanvaaleanpunaiset, valkoiset, punaiset tai keltaiset,  joissa on tummanruskeat terälehden kärjet, jotka ilmestyvät varren yläpuolelle. Kasvi ei yleensä kuki huoneoloissa, mutta ei ole mahdotonta saada kukkimaan. Kasvatetaan usen epätavallisten lehtien vuoksi.

Viihtyy auringossa ja puoli varjossa. Liika kastelua tulee välttää, koska kasvi varastoi paksuihin lehtiinsä veden. Kastelu kun multa on kuiva. Liika kastelu mädännyyttää juuret.

 

Nukkaitulehti on hidaskasvuinen, ja viihtyy ruukussa pitkään. Kasvualustaksi suositellaan Kekkilä Kaktus- ja Mehikasvimultaa.

Talvella kastellaan tarvittaessa muutaman kerran kuussa. Ilmankosteus ei ole tärkeä, voidaan sijoittaa patterin yläpuolelle.

Kasvi viihtyy kesällä ulkona. Lisääminen lehtipistokkaista on helppoa.

Etsi