Hyppää sisältöön

Vapaaehtoinen takaisinveto koskien tuotetta Kekkilän Luonnonmukainen Kasviravinne 400 ml

Vapaaehtoinen takaisinveto koskien tuotetta Kekkilän Luonnonmukainen Kasviravinne 400 ml EAN 643 3000 610 100

Poistamme Kekkilän Luonnonmukainen Kasviravinne 400 ml EAN 643 3000 610 100 myynnistä.

Teettämämme tutkimuksen mukaan Kekkilän Luonnonmukainen Kasviravinne -lannoitteen jotkut erät saattavat sisältää erityisesti tomaattien ja papujen kasvulle haitallisen määrän tavanomaisessa viljelyssä käytettyä torjunta-ainetta, klopyralidia.

Tuotteen sisältämät mahdolliset klopyralidi-pitoisuudet eivät ole vaaraksi terveydelle ja lannoitteella lannoitettuja kasviksia voi huoletta syödä.  Tuote ei kuitenkaan täytä Kekkilän korkeita laatuvaatimuksia, joista yksi on tasalaatuisuus, ja näin ollen tuote vedetään pois markkinoilta. Tulemme korvaamaan tuotteen uudella reseptillä.  Jatkamme säännöllisiä tutkimuksia, jotta voimme taata tuotteidemme turvallisuuden, käytettävyyden ja laadun myös jatkossa.

Jos olet käyttänyt Kekkilän Luonnonmukainen Kasviravinne -lannoitetta ongelmitta, voit käyttää sitä jatkossakin ihan normaalisti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Mikäli päätät hävittää tuotteen, voit hävittää sen normaalin sekajätteen joukossa, tuote ei ole myrkyllistä eikä se aiheuta vaaraa terveydelle.

Mikäli haluat tuotteesta hyvityksen, olethan yhteydessä  asiakaspalveluumme palautelomakkeen kautta. Korvaamme tuotteen ostaneille tuotteen hinnan lahjakorttina.

Mikä on klopyralidi?

Klopyralidi on hyväksytty torjunta-aine, jota käytetään yleisesti esimerkiksi sokerijuurikkaan ja rypsin viljelyssä. Ainetta saattaa kulkeutua pieniä määriä elintarviketeollisuuden sivuvirtoihin, joista pieniä jäämiä on saattanut päätyä myös sivuvirroista valmistettuun lannoiteraaka-aineeseen.  Luonnonmukaisissa tuotteissa, kuten Kekkilän Luonnonmukaisessa Kasviravinteessa, käytetään kiertotalousraaka-aineita, joissa saattaa esiintyä pieniä jäämiä torjunta-aineista, esimerkiksi klopyralidista.

Me Kekkilässä haluamme olla mukana edistämässä kestävää kehitystä ja lisätä kiertotalouteen perustuvia ratkaisuja. Tuotteidemme käytettävyys, turvallisuus ja laatu on meille ensisijaisen tärkeää ja haluamme, että tuotteidemme avulla kasveista huolehtiminen on helppoa.

Haasteet kiertotalousraaka-aineiden käytössä koskevat koko alaa ja tulemme alan johtavana toimijana edistämään kiertotalousraaka-aineiden testaamista ja varmistamaan, että toimialalle asetetaan tutkimusten pohjalta selkeät raja-arvot kiertotaloustuotteissa mahdollisesti esiintyville torjunta-ainemäärille. Tällä hetkellä esimerkiksi lannoitteiden klopyralidi-pitoisuuksille ei tällaisia raja-arvoja ole.

Etsi