Erikoismultaopas

Löydä tarpeisiisi sopiva erikoismulta ja hyödynnä vinkit.

 • Erikoismulta perennoille ja ruusuille

  Ravinteikas ja kosteutta pidättävä multa tarjoaa hyvän kasvun monivuotisille kukkiville kasveille kuten pioneille ja kärhöille. Sisältää tummaa turvetta, savista hiekkaa ja kypsää kompostia. Lisätty humusyhdistettä.

 • Erikoismulta kesäkukille

  Ilmavassa mullassa kesäkukat juurtuvat ja kasvavat nopeasti täyteen loistoonsa. Sisältää vaaleaa turvetta, hienoa hiekkaa sekä pitkävaikutteista lannoitetta. Kastelukiteet tasaavat kastelun tarvetta. Lisätty humusyhdistettä.

 • Erikoismulta havuille ja rodoille

  Sopivasti lannoitettu ja niukasti kalkittu tumma multa on juuri oikeaa hapanta maata suosivien kasvien istuttamiseen. Sopii alppiruusuille, hortensioille, pensasmustikoille sekä useimmille havukasveille. Lisätty humusyhdistettä.

 • Erikoismulta kevätpuutarhanhoitoon

  Hyvin ravinteikas ja kuohkea katemulta levitetään keväisin istutusalueille. Se herättää talven jälkeen puutarhan kasvit kukoistamaan ja helpottaa puutarhanhoitoa estämällä rikkakasvien itämistä koko kesän ajan. Lisätty humusyhdistettä.

 • Erikoismulta puiden ja pensaiden istutukseen

  Puiden ja pensaiden istutukseen kehitetty laadukas erikoismulta. Ihanteellinen rakenne tukee kasvua: terve juuristo levittäytyy karkeita aineksia sisältävässä, ilmavassa mullassa vaivatta laajemmalle ja ankkuroi kasvin paikoilleen.

 • Erikoismulta koko puutarhaan

  Huippuunsa kehitettu puutarhamulta joka sopii kaikille pihan kasveille ja nurmikon perustamiseen. Lisälannoitusta ei tarvita ensimmäisenä vuonna sekä nopea- että pitkävaikutteisten ravinteiden ansiosta. Lisätty humusyhdistettä.

 • Tilaa irtomultaa

  Tarvitsetko suuremman määrän irtomultaa tai katetta?

  Tilaa helposti Kekkilän laadukkaita viherrakentamisen kasvualustoja tai kuorikatetta Uudenmaan alueelle.

  Siirry tilaamaan

Hyvän mullan ominaisuudet

Kasvien juuret kasvavat mullassa, se on niiden maailma. Mullan tulee tarjota kasvin juurille monenlaisia elintärkeitä palveluja. Juurten avulla kasvi kiinnittyy tukevasti kasvualustaansa, sillä sen tulee pysyä tukevasti paikoillaan voidakseen kasvattaa vartensa ylöspäin kohti auringonvaloa. Mullasta kasvi ottaa juurillaan tarvitsemansa veden ja ravinteet. Hyvässä mullassa kasvin juuret kasvavat nopeasti vahvoiksi.

Tutustu hyvän mullan ominaisuuksiin

Mistä on paras multa tehty?

Hyvässä mullassa on monia ominaisuuksia, jotka saadaan siihen käyttämällä oikeita, laadukkaita raaka-aineita oikeissa suhteissa. Raaka-aineita ja niiden sekoitussuhteita muuttamalla voidaan muuttaa mullan eri ominaisuuksia eri käyttötarkoituksiin sopiviksi.

Tutustu mullan raaka-aineisiin

Miksi mullan pinta homehtuu?

Mullan pinnalle ilmestyvä kellertävä kasvusto on mitä todennäköisimmin kanelihometta, jota esiintyy yleisesti mullan raaka-aineissa. Multien mikrobielämä on elintärkeää kasvien juuristolle, mutta epämiellyttävän näköinen kasvusto mullan pinnalla ei toki ole toivottavaa.

Tutustu muihin usein kysyttyihin kysymyksiin

Helppo laskuri puutarhan eri käyttökohteisiin

Kätevällä laskurillamme selvität helposti mullan, katteiden ja koristekivien tarpeesi. Syötä tarvittavat tiedot lomakkeen kenttiin ja saat tuloksen tarvittavista määristä. Alueen syvyys määräytyy automaattisesti valitun käyttökohteen mukaan.

Tarvitset 0L multaa (0 säkkiä*)

HUOM! *Säkkimulta sekoitetaan istutusalueesta kaivettuun pohjamaahan. Laskuri ilmoittaa säkkimullan todellisen tarpeen istutusalueen kokoon nähden.