Mullat

Erikoismulta perennoille ja ruusuille

  • Kehitetty monivuotisille kasveille
  • Lisätty humusyhdiste vahvistaa juuria
  • Monipuolinen lannoitus runsaaseen kukintaan

Erikoismulta perennoille ja ruusuille on korkealaatuinen multa perennoiden, ruusujen ja muiden ravinteikkaassa maassa viihtyvien kasvien istuttamiseen ja uusien istutusalueiden perustamiseen.

  • Pakkauskoko

    40 L

Ominaisuudet

Erikoismulta perennoille ja ruusuille on käyttövalmis ja sopii sellaisenaan kasvualustaksi. Uutta istutusaluetta perustettaessa mullan sekaan voi lisätä 1/2 – 1/3 pohjamaata maalajista riippuen.

Erikoismullan raaka-aineina käytetään valikoituja, parhaita turvelaatuja ja puhdasta, kypsää kompostia. Mullan rakenne on kestävä raaka-aineiden, kuten maatuneen puunkuoren ansiosta ja veden pidätyskykyä parantaa mm. hieno, savinen hieta.
Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita. Karkeampi aines parantaa mullan ilmavuutta.

Erikoismulta perennoille ja ruusuille on reilusti kalkittu ja lannoitettu runsaasti kaliumia (K) ja fosforia (P), mutta kohtuullisesti typpeä (N) sisältävällä lannoitteella. Multaan on lisätty juurtumista ja juurten kasvua parantavaa humusyhdistettä.

Käyttöohjeet

Varaa uusille istutuksille erikoismultaa:

Pienet perennat, multakerros 20 cm 3—5 säkkiä / 1 m2
Keskisuuret perennat, multakerros 40 cm 4–8 säkkiä / 1 m2
Suuret perennat, multakerros 50–60 cm 6–10 säkkiä / 1 m2
Ryhmäruusut, multakerros 50–60 cm 6–10 säkkiä / 1 m2
Pensasruusut, multakerros 50 cm 1 säkki / pensas

Käyttösuositus

  • Pienet perennat: 3-5 sk/m2

  • Suuret perennat ja jaloruusut 6-10: sk/m2

Which country site would you like to visit?