Mullat

Kestomulta

 • Isoille viherkasveille, altakasteluruukkuihin
 • Ilmava rakenne auttaa juurtumista
 • Kasteluvesi imeytyy helposti

Kestomulta on erikoismulta viherkasveille, ja se sopii erityisesti vesisäiliöllisiin eli altakasteluruukkuihin. Kestomulta soveltuu hyvin suurillekin viherkasveille, kuten erilaisille palmuille, traakkipuille ja huonefiikuksille.

 • Pakkauskoot

  10 L / 30 L

Ominaisuudet

Kestomullan raaka-aineet on valittu siten, että multa pysyy ilmavana mahdollisimman pitkään ja vesi ja ravinteet leviävät tasaisesti isommassakin multatilassa. Ihanteellisella hiekkamäärällä on vähennetty ylikastelun riskiä ja saatu aikaan erittäin kestävä rakenne.

Multaan lisätyn kostutusaineen ansiosta mullanvaihto on nyt entistäkin siistimpää ja kastelu helpompaa. Kasteluvesi imeytyy nopeasti multaan: näin on helpompaa kastella reilummin kerrallaan.  Mullan on hyvä antaa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä, sillä liian märässä mullassa kasvien juuristo ei saa tarvitsemaansa happea.

Kestomulta on vihersisustamisen ammattilaisten suosima multa altakasteluruukkuihin. Se käy hyvin myös monivuotisiin ruukkuistutuksiin esim. parvekkeille ja terasseille.

Käyttöohjeet

Nuoret ja nopeakasvuiset viherkasvit kaipaavat mullanvaihtoa vuoden välein. Suuret kasvit saattavat viihtyä samassa mullassa useamman vuoden.

1. Ennen mullanvaihtoa on hyvä tarkistaa kasvin juurtumisaste. Raaputa vanhaa multaa varovasti juurten ympäriltä ja juuripaakun päältä – varo kuitenkin hajottamasta juuripaakkua. Jos paakun pinta on juurten peitossa, kasvi tarvitsee tilavamman ruukun. Uuden ruukun halkaisija on hyvä olla kasvin koosta riippuen 2–15 cm entistä suurempi.

2. Kastele kasvit hyvin edellisenä päivänä. Näin juuripaakku pysyy hyvin kasassa ja irtoaa ruukusta hyvin.

3. Tee uuden ruukun pohjalle salaojitus Kekkilä Ruukkusorasta. Altakasteluruukuissa salaojitusta ei tarvita.

4. Lisää Kestomultaa ruukkuun ja irrota kasvi ruukustaan. Ravistele helposti irtoava multa paakusta.

5. Asettele kasvi uuteen ruukkuun. Lisää multaa paakun viereen ja vähän myös päälle. Tiivistä multa hellävaraisesti sormin painelemalla.

6. Kastele multa läpikotaisin, näin multa tiivistyy juurten ympärille, ja kasvi pääsee jatkamaan kasvuaan.

Ravitse kodin viherkasveja Kekkilä Kukkaravinteella viikoittain kasvukaudella maalis-lokakuussa ja lepokaudella kerran kuukaudessa.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita.

Käyttösuositus

 • 10 L

  1 kpl ø 20 cm tai useampi pienempi ruukku

 • 30 L

  1 kpl ø 35 cm tai useampi pienempi ruukku

Which country site would you like to visit?