Hyppää sisältöön
Mullat

Kylvö- ja taimimulta luonnonmukainen

Kekkilä Kylv- ja taimimulta luonnonmukainen Kekkilä Kylvö- ja taimimulta käytössä 1000x1000x Kekkilä Luonnonmukainen kylvö- ja taimimulta käytöss

Luonnonmukainen kylvö- ja taimimulta on kaikkiin kylvöihin ja taimikasvatukseen tarkoitettu luomumulta. Se on lannoitettu kasviperäisellä luonnonmukaisella lannoitteella ja siihen on lisätty juurtumista edistävää luonnollista humusyhdistettä.

Ilmava rakenne sopii kylvöihin ja koulimiseen

Lisätty Kekkilä Juurivoima -humusyhdistettä juurten kasvuun

Ravinteita on sopivasti saatavilla eri kasvuvaiheissa

Pakkauskoko

10 L ja 30 L

Kekkilä Kylv- ja taimimulta luonnonmukainen Kekkilä Kylvö- ja taimimulta käytössä 1000x1000x Kekkilä Luonnonmukainen kylvö- ja taimimulta käytöss

Luonnonmukaisen kylvö- ja taimimullan ilmava rakenne ja ravinteet tukevat kasvua itävästä siemenestä tukevaksi taimeksi. Esimerkiksi typpi vapautuu hitaasti mullan pieneliötoiminnan seurauksena ja näin sitä on sopivasti kasvien saatavilla eri kasvuvaiheissa.

Hiekkapitoinen, erilaisia turvelaatuja sisältävä multa on ihanteellinen kasvualusta pienille hentojuurisille taimille. Se on lannoitettu kasviperäisellä luonnonmukaisella lannoitteella ja siihen on lisätty juurtumista ja juuriston kasvua edistävää luonnollista humusyhdistettä.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää maatumattomia kuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita.

Milloin on aika tehdä kylvöjä?

Sopivassa mullassa omien taimien kasvattaminen on helppoa, kunhan huomioi muutaman asian. Helmi-huhtikuussa on aika kylvää hitaammin itävät siemenet, nopeakasvuisemmat ehtivät vielä toukokuussa. Aikataulutus on tärkeää, etteivät taimet venähtäisi. Tarkista siemenpussin ohjeista milloin on sopiva kylvöaika.

Luonnonmukainen kylvö- ja taimimulta on kaikkiin kylvöihin ja taimikasvatukseen sopiva luomumulta. Se on lannoitettu kasvipohjaisella lannoitteella ja siihen on lisätty juurtumista edistävää humusyhdistettä. Kylvöt ja taimikasvatus onnistuvat sopivassa mullassa.

Siementen kylväminen

Levitä multaa puhtaaseen astiaan, tasoita ja tiivistä kevyesti.
Kylvä pienet siemenet tasaisesti ripotellen mullan pinnalle.  Voit peittää kylvökset ohuella multakerroksella.
Isot siemenet voi kylvää yksittäisiin ruukkuihin.

Kastele ja vie lämpimään. Sumuttele kylvöstä tarpeen mukaan, tai kastele alusvadilta. Itämisen aikana tasainen kosteus on tärkeää.

Kun siemenet ovat itäneet, siirrä astiat valoisaan ja viileään, kuten ikkunalaudalle.

Taimien kouliminen

Pikkutaimet koulitaan eli siirretään kasvamaan isompiin ruukkuihin heti kun ensimmäiset varsinaiset lehdet ovat kehittyneet. Kylvöstä koulimiseen kestää pari kolme viikkoa.

Täytä ruukut mullalla, tiivistä kevyesti ja tee kuopat taimille.
Irrottele taimet yksi kerrallaan, ota kiinni lehdistä ja istuta taimi multaan painettuun reikään, jonkin verran entistä syvempään.

Tiivistä multa juurten ympärille ja kastele multa läpikotaisin. Taimien suojana voi alkuun pitää muovia.
Tarvittaessa ravitse pikkutaimia Luonnonmukaisella lannoitteella.

Esikasvatetut taimet istutetaan kasveille sopivaan multaan. Aloita taimien totuttautuminen ulkoilmaan viimeistään viikkoa ennen.  Ensimmäisinä päivinä taimia ei jätetä suoraan auringonvaloon.

  • 10 L

    50 kpl halk. 6 cm ruukkuja (P6)
    20 kpl halk. 9 cm ruukkuja (P9)

Luomu
Juurivoima
Avainlippu

Etsi