Mullat

Kylvömulta

  • Ammattiviljelijoiden suosima seos
  • Hienojakoinen ja ilmava
  • Miedosti lannoitettu

Kylvömulta on kaikkiin siemenkylvöihin tarkoitettu erikoismulta. Kevytrakenteinen ja ilmava, hienojakoista vaaleaa turvetta ja hiekkaa sisältävä multa on ihanteellinen kasvualusta pienille hentojuurisille taimille.

  • Pakkauskoot

    6 L / 30 L

Kylvömulta on kalkittu, miedosti lannoitettu ja siihen on lisätty juuriston kehittymistä ja juurtumista parantavaa humusyhdistettä. Hienojakoisen rakenteen ansiosta pienetkin kylvöruukut on vaivatonta täyttää.

Kylvömullan tiiviyttä ja toisaalta ilmavuutta on parannettu kivennäisaineksella. Veden tasaisen kapillaarisuuden ansiosta myös itäminen on tasaista.

Kylvömulta sopii erinomaisesti siemenkylvöjen lisäksi pistokkaiden juurruttamiseen, pikkutaimien jatkokasvattamiseen ja versottamiseen.

Käyttöohjeet

1. Levitä multa haluamaasi puhtaaseen kasvatusastiaan: ruukkuihin, kylvölaatikkoon tai erilaisiin kennostoihin. Tasoita multa, kylvä siemenet ja kastele. Voit peittää siemenet kevyesti aivan ohuella multa- tai hiekkakerroksella. Älä kuitenkaan peitä siemeniä, jotka tarvitsevat valoa itääkseen, vaan painele ne kevyesti sormella multaan kiinni.

2. Kastele kylvöksiä varoen, sillä liian märkään multaan voi kehittyä homesienikasvustoa. Anna multapinnan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelua tai kastele pintaa sumuttamalla tai alusvadin kautta.

3. Tarvittaessa, kun ensimmäiset varsinaiset lehdet ovat kehittyneet, anna kylvöksille mietoa lannoiteliuosta, esim. nestemäistä Kekkilä Luonnonmukaista lannoitetta.

4. Siirrä kasvamaan eli kouli kasvit isompiin taimiruukkuihin Kekkilä Taimimultaan.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää maatumattomia kuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita.

Käyttösuositus

  • Mullan tarve astioiden koon mukaan.

    Tiivistä mullan pintaa hieman ja jätä astian yläreunaan noin 1 cm kasteluvara.

Tilaa jälleenmyyjältä

Which country site would you like to visit?