Mullat

Luonnonmukainen kasvatusalusta

  • Helppo käyttää — istuta vain kasvit
  • Kätevä muoto — sopii parvekkeille ja terasseille
  • Luonnonmukaisesti lannoitettu ja kalkittu

Luonnonmukainen kasvatusalusta on käyttövalmis viljelyalusta vihanneksille, yrteille ja kesäkukille. Se sopii esimerkiksi vihannesten ja salaattien kasvattamiseen parvekkeella ja kasvihuoneessa. Kasvit voidaan istuttaa suoraan pakkaukseen.

  • Pakkauskoko

    40 L

  • Mitat

    100 x 30 x 10 cm

Ominaisuudet

Luonnonmukainen kasvatusalusta sisältää korkealaatuista vaaleaa viljelyturvetta sekä hiekkaa ja hienoa hietaa. Tuotteeseen on lisätty kalkkia ja hitaasti kasvukauden ajan liukenevaa luonnonmukaista lannoitetta. Luonnonmukainen kasvatusalusta sopii erinomaisesti vihanneksille, kuten kurkuille, tomaateille, kesäkurpitsalle, paprikalle sekä salaateille. Siihen voi istuttaa myös pienen pihan mansikkamaan.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita. Karkeampi aines parantaa mullan ilmavuutta.

Luonnonmukainen kasvatusalusta sopii erinomaisesti pieneenkin tilaan, sillä säkki on käytännöllisen muotoinen, pitkä ja kapea. Viljelysäkin voi sijoittaa esim. Kekkilä Jalalliseen viljelylaatikkoon tai puutarhamyymälöistä löytyviin mittoihin sopiviin kastelualustoihin.

Käyttöohjeet

1. Leikkaa kasveille reiät joko pakkauspussiin merkittyjä viivoja pitkin tai haluamiisi kohtiin.

2. Kastele kevyesti. Istuta kasvit istutusaukkojen kautta suoraan pakkaukseen. Säkissä on viisi merkittyä istutuspaikkaa. Enemmän kasvutilaa tarvitsevia runkotomaatteja tai kurkkuja säkkiin kannattaa istuttaa 2-3 taimea.

3. Voit myös leikata säkin pintaan pitkittäisviillot ja kylvää salaatit tai vaikkapa kesäkukat riveihin.

4. Vältä kastelemasta liikaa, sillä turve varastoi itseensä runsaasti vettä. Leikkaa vino viilto pussin kylkeen n. 1 cm:n korkeudelle pohjasta, jotta liika vesi pääsee tarvittaessa valumaan pois.

5. Lannoita vihanneksia, kesäkukkia ja yrttejä nestemäisellä Kekkilä Luonnonmukaisella lannoitteella tai Kekkilä Luonnonmukaisella Puutarhalannoitteella. Aloita lannoittaminen heti ja jatka koko kasvukauden ajan, jotta kasvit saisivat riittävästi ravinteita kasvuun ja runsaaseen satoon.

Helppo mansikkamaa syntyy leikkaamalla U-viilto säkin yläpinnan muotojen mukaan ja kääntämällä säkki maata vasten. Leikattu muovi vedetään säkin alta pois, jolloin multa on kosketuksissa pohjamaahan. Pohjamaan tulee olla rikkaruohoista puhdistettua, tai mansikkamaan voi tehdä maanrakennuskankaan päälle. Yhteen säkkiin istutetaan tasaisin välein kolme mansikan taimea.

Käyttösuositus

  • 2-3 tomaatin, kurkun tai kesäkurpitsan taimea / säkki

Which country site would you like to visit?