Pihan turvallisuus

Puutarhaystävällinen jääsula

Puutarhaystävällinen jääsula on uudenlainen, ympäristöystävällinen jäänsulatus- ja liukkaudentorjunta-aine. Käyttökohteita ovat mm. pihatiet, raput ja parkkialueet. Jääsula ehkäisee jään muodostumista ja tekee pihasta turvallisen paikan liikkua.

Hinta

15,90 

Määrä

Lisää ostoskoriin
Helppo levittää kanisterin sirottimen ansiosta!
Juha, Tampere

Tarkemmat tiedot tuotteesta

Ominaisuudet

Helppokäyttöinen Puutarhaystävällinen jääsula soveltuu sekä ennakoivaan liukkaudentorjuntaan että jään- ja lumensulatukseen. Ehkäisevässä käytössä, ennen jäätävää tihkua ja lumisadetta levitettynä se vähentää huomattavasti jään ja lumen poistamisen tarvetta myöhemmin. Jäänsulatuksessa suositellaan jää- ja lumikerroksen mekaanista poistoa ennen levittämistä.

Natriumformiaattipohjainen tuote sopii erityisen hyvin kohteisiin, joissa vaaditaan hyvää jäänsulatuskykyä ja mahdollisimman vähäistä korroosio- sekä ympäristövaikutusta. Jääsulan vaikutukset betonille ja metalleille on pienemmät kuin vastaavilla perinteisillä kloridisuoloilla. Rakeinen sulatussuola toimii hyvin talvisissa sääolosuhteissa, vielä -15 °C pakkasessa.

Puutarhaystävällinen jääsula on turvallista käyttää sekä biologisesti hyvin hajoavaa. Ohjeen mukaisesti käytettynä sen vaikutukset puutarhan kasveille, eläimille, nahkakengille ja autoille ovat selvästi vähäisemmät kuin esimerkiksi merisuolalla. Natriumformiaatin käyttö on sallittua pohjavesialueilla sijaitsevissa jäänsulatuskohteissa.

Käyttöohjeet

Jääsula levitetään pakkauksen ohjeiden mukaisesti joko ennakoivasti ennen jäätävää tihkusadetta tai jälkikäteen lumen tai jään sulatukseen. Paksun lumen ja jään mekaaninen poisto ennen tuotteen levittämistä on suositeltavaa.

Arvioi tai mittaa pinta-ala ennen levittämistä. Voit myös tehdä koesirotuksen esim. pressun päälle, jolloin sopivan levitysmäärän arvioiminen on helpompaa.
Tuotepakkauksen kansi toimii samalla sirottimena ja tekee annostelusta helppoa. Pakkauksesta riittää n. 65 m² alueelle keskimääräisessä käytössä.

Jääsulan annostelu eri sääolosuhteissa

Jäätymisen ennaltaehkäisyyn

– Kuura tai jäätävä sade 0,25 dl / 1 m²

Lumen ja jään sulatukseen

– Kuura tai ohut jää 0,25 dl / 1 m²
– Kuura tai lumi 0,5 dl / 1 m²

Lumen ja jään sulatukseen mekaanisen poiston jälkeen

– Märät olosuhteet 0,35 dl / 1 m²
– Hyvin märät olosuhteet 0,5 dl / 1 m²

Joutsenmerkitty puutarhaystävällinen jääsula

  • Joutsenmerkityssä tuotteessa käytetyille kemikaaleille asetetaan tiukat terveys- ja ympäristövaatimukset
  • Puutarhaystävällinen jääsula täyttää nämä vaatimukset ensimmäisenä kuluttajille suunnattuna liukkaudenestotuotteena kaikissa Pohjoismaissa
  • Jääsula on turvallinen ihmisille, eläimille ja kasveille, sillä se sisältää mahdollisimman vähän ympäristöön vaikuttavia aineita
  • Biologinen hajoaminen (aerobinen ja anaerobinen), biokertyvyys sekä myrkyllisyys vesiorganismeille ovat tärkeitä ympäristöparametreja kaikissa valmistusaineissa
  • Ympäristöystävällinen tuote on helposti hajoavaa, eikä se päädy vesistöihin tai kerry maaperään
  • Sallittua käyttää myös pohjavesialueilla sijaitsevissa jäänsulatuskohteissa
  • Pakkauksissa ei ole PVC-muovia tai muita halogenoituja muoveja
  • On vähintään yhtä tehokas kuin muu vastaava tuote

Joutsenmerkitty tuote. Ympäristömerkki lupanumero 4063 0003

Käyttösuositus

Jäätymisen ennaltaehkäisyyn

2,5 dl / 10 m²

Lumen ja jään sulatukseen

5 dl / 10 m²

Riittoisuus

2,5 L 65 m² keskimääräisessä käytössä