Mullat

Taimimulta

  • Pikkutaimien kasvattamiseen
  • Lisätty Juurivoima -humusyhdiste vahvistaa juuria
  • Miedosti lannoitettu

Taimimulta on miedosti lannoitettu erikoismulta, joka soveltuu kaikkien pikkutaimien kasvatukseen ja pistokkaiden juurrutukseen. Taimimulta on ilmava, sopivasti vettä läpäisevä ja kohtuullisesti lannoitettu erikoismulta, jossa pienet taimet saavat hyvän alun kasvulleen.

  • Pakkauskoko

    6 L

Taimimulta on rakenteeltaan hieno ja tasalaatuinen seos, jolloin taimiruukkujen ja -kennojen täyttäminen on helppoa. Se sisältää tasalaatuisia kasvuturvelaatuja sekä karkeata ja hienoa hiekkaa. Taimimultaan on lisätty juurtumista nopeuttavaa ja juurten kehittymistä parantavaa humusyhdistettä sekä kalkkia.

Turveraaka-aineesta johtuen multaseos saattaa sisältää jonkin verran maatumattomia luonnonkuituja, kuten tupasvillaa sekä pieniä puukappaleita.

Kylvöihin suosittelemme hiekkapitoisempaa, miedosti lannoitettua Kekkilä Kylvömultaa.

Käyttöohjeet

Istuta eli kouli varttuneet kylvötaimet Taimimultaan jatkokasvatusta varten.

1. Täytä kylvöruukkua suurempi, puhdas ruukku tai muu astia Taimimullalla, kostuta kevyesti ja tasoita pinta.

2. Käytä pienten kylvötaimien koulimiseen ja istuttamiseen tarvittaessa kylvötikkua tai esimerkiksi lusikkaa. Paina multaan kolo, johon taimen voi siirtää juuria vaurioittamatta.

3. Istuta taimi samaan syvyyteen, jossa se on aiemminkin kasvanut. Tiivistä multa kasvin tyvelle siten, ettet vahingoita juurenniskaa.

4. Kastele multa varovasti niin, että se kastuu läpikotaisin.

Jatkokastele kylvöksiä varoen, sillä liian märkään multaan voi kehittyä homesienikasvustoa. Anna multapinnan kuivahtaa kevyesti ennen seuraavaa kastelua tai kastele alusvadin kautta. Sumupullolla on helppo kastella pieniä ruukkuja.

Lisälannoita parin viikon kuluessa taimien koulimisesta. Pikkutaimien ravitsemiseen sopii nestemäinen Kekkilä Luonnonmukainen lannoite.

Siirrä taimet niiden vartuttua suurempaan ruukkuun tai lopulliseen kasvupaikkaansa jatkokasvatusta varten ja käytä nyt Taimimultaa ravinteikkaampia multia.

Käyttösuositus

  • Kekkilä Taimimulta sopii erinomaisesti kaikkien pikkutaimien ja pistokkaiden kasvatukseen.

Tilaa jälleenmyyjältä

Which country site would you like to visit?