Hyppää sisältöön

Makea raparperijuustokakku

Makea raparperijuustokakku valmistuu kekseistä, tuorejuustosta ja smetanasta amerikkalaisen juustokakun tapaan uunissa.

Ainekset

Pohja
100 g voita
200 g Digestive-keksejä

Raparperitäyte
350 g tuoretta raparperia paloina
1 1/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja

Tuorejuustotäyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 munaa

Kuorrutus
200 g smetanaa
4 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Makea raparperijuustokakku

Raparperit levitettynä pohjalle

Valmistus

  1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon pehmitetty voi. Painele aines vuoan pohjalle tasaisesti.
  2. Sekoita pilkotut raparperit, sokeri ja vehnäjauhot ja kaada ne pohjan päälle. Paista 190° asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja munat keskenään ja kaada raparperitäytteen päälle. Paista uunissa 30–40 minuuttia 175° asteessa, kunnes juustoseos on hyytynyt.
  4. Sekoita smetana, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Kaada kuorrutus kuuman kakun päälle ja tasoita. Anna jäähtyä.

Makea raparperijuustokakku

Etsi