Hyppää sisältöön

Kasvualustan valinta

Yli 30 vuoden kokemus näkyy laadukkaina, kohteen mukaan räätälöityinä tuotteina ja monipuolisina palveluina. Kekkilä onkin noussut Suomen johtavaksi viherrakentamisen kasvualustojen toimittajaksi.

Taulukoista apua kasvualustan valintaan

Tässä taulukot, joiden avulla voi valita eri kasvillisuustyypeille ja käyttökohteisiin ravinteikkuudeltaan sopivimman kasvualustan. On hyvä huomioda, että taulukoissa on keskenään samoille käyttökohteille hieman eri raja-arvot.

 

Suositustaulukko_VYL Kekkilä kasvualustat

Viherympäristöliiton ravinteisuussuositukset ja Kekkilän kasvualustat

Kekkilän kasvualustat ja Viherympäristöliiton tyyppien 1, 2 ja 3 käyttökohteille laaditut suositukset. Nämä suositukset ovat kasvualustatyöryhmän valmistelemia ja 2019 hallituksen hyväksymiä.

Avaa taulukko
Suositustaulukko_InfraRYL Kekkilä kasvualustat

InfraRYL ravinteisuussuositukset ja Kekkilän kasvualustat

Tämä taulukko auttaa tekemään InfraRYL:n kasvualustojen ravinteisuusuositusten mukaiset kasvualustavalinnat kasvillisuustyypeille 1,2, 3, 4 ja 5.

Avaa taulukko

Kasvualustat tuovat keinoja hyödyntää kasveja hulevesien hallinnassa

Hulevedet kuormittavat viemäriverkostoja ja istutusalueilla vesi sekä liikenteen aiheuttama tiivistyminen heikentävät kasvien juuristoa. Kekkilällä on useita erilaisia kasvualustaratkaisuja, joilla voidaan ratkaista ja ennaltaehkäistä haasteita hulevesien käsittelyssä.

Lue lisää

Kasvualustojen rakeisuussuositukset muuttuvat

Kasvualustojen rakeisuussuositukset on uudistettu vastaamaan paremmin kasvien tarpeita. Uudet suositukset antavat enemmän liikkumavaraa kasvualustojen valmistuksessa ja mahdollistavat paremmin kierrätysalustojen käytön.

Niittymullalla rikkaampaa kaupunkiluontoa

Pala maaseutua keskelle kaupunkia! Tavanomaisen nurmikon sijaan keskustoihin voidaan luoda myös niittyjä. Niitty lisää kaupunkiympäristön monimuotoisuutta ja se on hyvin helppohoitoinen. Tutustu niittykasvualustoihin ja lue uusniittyjen perustamisesta!

Lue lisää

Hyvä kumppani tuo lisäarvoa

Onnistuneessa lopputuloksessa ei ole kyse ainoastaan hyvästä kasvualustasta, vaan hyvä kumppani tuo myös muita etuja viherrakentajalle.

Lue lisää

Täydellinen yhdistelmä

Inspiroidu Kekkilä Viherrakentamisen kasvualustavaihtoehdoista ja valitse viisaasti kohteeseen ja kasveihin parhaiten sopiva kasvualusta.

Lue lisää

Etsi