Hyppää sisältöön

Vinkit kompostointiin

Kompostointi on biojätteen kierrätystä, jossa puutarhasta, keittiöstä ja kuivikekäymälästä tulevat ravinteet saadaan hyödynnettyä puutarhassa.

Uusi jätelaki muuttaa kompostointia

Jätelaki uudistui 19.7.2021 ja vuonna 2024 jokaisen kiinteistön yli 10 000 asukkaan taajamissa täytyy kierrättää biojätteet erikseen, joko erilliskeräyksellä tai kompostoimalla. Mitä tämä tarkoittaa kompostoinnin kannalta ja mitä vaatimuksia laki tuo kompostoreille sekä miten se vaikuttaa kuluttajiin?

Mitä on jälkikompostointi?

Sitä parempaa multa-ainesta kompostista tulee, mitä paremmin se on jälkikompostoitunut. Komposti on täysin kypsää yleensä 1–3 vuoden kuluttua, mutta miten se tapahtuu?

Lue lisää

Ongelmia lämpökompostorin kanssa?

Uusilla kompostorin käyttäjillä voi tulla vastaan monen monta erilaista kysymystä kompostoinnista. Kokosimme useimmin kysytyt kompostointikysymykset ja vastaukset niihin.

Lue lisää artikkelista

Kompostointivinkit

Onko kompostin massa kuivaa tai onko massa alkanut jäätymään talvipakkasilla? Poimi helpot vinkit uudelleenkäynnistämiseen ja onnistu kompostoinnissa.

Lue lisää

Miksi kuiviketta käytetään?

Kuivikkeen käyttö kompostorissa on tärkeää, sillä se parantaa kompostin rakennetta. Karkeampi, ilmava aines on tarpeen etenkin kosteamman keittiön biojätteen kompostoinnissa.

Lue lisää

Apurit vaivattomaan kompostointiin

Kompostorin käyttö talvella - vinkit talvikompostointiin

Keittiöjätettä syntyy vuoden ympäri. Jos kompostointia haluaa jatkaa myös talvella, kannattaa valita hyvin eristetty lämpökompostori. Sen avulla kompostointi onnistuu myös talvisaikaan. Katso vinkit!

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.