Hyppää sisältöön

Vinkit kompostointiin

Kompostointi on biojätteen kierrätystä, jossa puutarhasta, keittiöstä ja kuivikekäymälästä tulevat ravinteet saadaan hyödynnettyä puutarhassa.

Uusi jätelaki muuttaa kompostointia

Jätelaki uudistui 19.7.2021 ja vuonna 2024 jokaisen kiinteistön yli 10 000 asukkaan taajamissa täytyy kierrättää biojätteet erikseen, joko erilliskeräyksellä tai kompostoimalla. Mitä tämä tarkoittaa kompostoinnin kannalta ja mitä vaatimuksia laki tuo kompostoreille sekä miten se vaikuttaa kuluttajiin?

Mitä on jälkikompostointi?

Sitä parempaa multa-ainesta kompostista tulee, mitä paremmin se on jälkikompostoitunut. Komposti on täysin kypsää yleensä 1–3 vuoden kuluttua, mutta miten se tapahtuu?

Lue lisää

Kompostointivinkit

Onko kompostin massa kuivaa tai onko massa alkanut jäätymään talvipakkasilla? Poimi helpot vinkit uudelleenkäynnistämiseen ja onnistu kompostoinnissa.

Lue lisää

Miksi kuiviketta käytetään?

Kuivikkeen käyttö kompostorissa on tärkeää, sillä se parantaa kompostin rakennetta. Karkeampi, ilmava aines on tarpeen etenkin kosteamman keittiön biojätteen kompostoinnissa.

Lue lisää

Kompostorin käyttö talvella - vinkit talvikompostointiin

Keittiöjätettä syntyy vuoden ympäri. Jos kompostointia haluaa jatkaa myös talvella, kannattaa valita hyvin eristetty lämpökompostori. Sen avulla kompostointi onnistuu myös talvisaikaan. Katso vinkit!

Etsi

Asiakaspalvelu

Kuluttajatuotteiden ja Viherrakentamisen asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 7-15. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@kekkila.fi