Hyppää sisältöön

Nauti kesäkukkien loistosta

Kesäkukilla luot piristystä ja tunnelmaa puutarhaan. Hoitamalla niitä oikein, saat nauttia kukkaloistosta koko kesän.

Kesäkukkien lannoittaminen

Kesäkukilla on monta tehtävää lyhyen kasvukauden aikana. Lannoittamalla varmistat, että kasvin ravinto riittää myös runsaaseen kukintaan.

Kesä kukkii ruukkupuutarhassa – Kesäkukkatrendit

Puutarhasta on tullut entistä tärkeämpi paikka tekemiseen, luovuuteen ja rentoutumiseen. Niittymäisyys, luonnollisuus sekä erilaiset lehdet ovat löytäneet tiensä istutuksiin. Lisäksi joukosta löytyy paljon hyötykasveja.

Lue lisää

Istuta ilahduttavat syysistutukset

Kesän kääntyessä syksyyn on aika ehostaa kesäkukkaistutuksia. Poista huonokuntoiset kukat ja istuta tilalle kylmää kestäviä syyskasveja. Näin saat nauttia kasviloistosta pidempään.

Ideoita kesäkukkaistutuksiin

Valloittava pelargonitaivas!

Intohimoinen pelargoniharrastaja Auli Ketola omistaa noin 600 pelargonia. Rakkaus upeaa kesäkukkaa kohtaan syttyi jo 1980-luvulla.

Onnistu terassihortensian kasvatuksessa!

Hortensia on herkkä kasvi, mutta valitsemalla sopivan kasvupaikan sekä mullan ja huolehtimalla riittävästä kastelusta pääset nauttimaan kukoistavasta hortensiasta läpi kesän. Kesän jälkeen sen voi talvettaa sisällä.

Lue lisää

Kutsu luonto kaupunkiin

Ilmastokriisi ja biodiversiteetin heikkeneminen uhkaavat meitä. Voimme kuitenkin yhdessä auttaa pölyttäjiä pienin teoin. Kokosimme yhteen vinkkejä, joilla yhdessä ylläpidämme luonnon monimutoisuutta.

Lue lisää

Ilmettä pihaan ja parvekkeelle kesäkukilla!

Kesäkukilla tuot ympärillesi väriä ja tunnelmaa, oli käytössäsi sitten piha tai parveke, suuri tai pieni tila. Kun kasvatat kesäkukkia ruukussa, voit koristaa niillä millaisen ulkoalueen hyvänsä oman makusi mukaan. Ruukuksi kelpaa lähes mikä tahansa astia.

Lue lisää

Etsi