Hyppää sisältöön

Nauti kesäkukkien loistosta

Kesäkukilla luot piristystä ja tunnelmaa puutarhaan. Hoitamalla niitä oikein, saat nauttia kukkaloistosta koko kesän.

Ideoita kesäkukkaistutuksiin

Valloittava pelargonitaivas!

Intohimoinen pelargoniharrastaja Auli Ketola omistaa noin 600 pelargonia. Rakkaus upeaa kesäkukkaa kohtaan syttyi jo 1980-luvulla.

Mullat ja lannoitteet kesäkukkiesi kukoistukseen

Kesäkukkamulta

Kukoistavat kukat koko kesäksi

Ruukkusora

Hyvinvoivat kasvit ja kevyemmät ruukut

Pelargonimulta

Ravinteikas erikoismulta kaikille pelargoneille

Kesäkukkaravinne

Kukoistavat kukat koko kesäksi

Kasviravinne

Sopii kaikille kasveille

Hurmaavat daaliat

Anu Jokela on kerännyt puolen aarin puutarhapalstalleen Espooseen kymmenittäin daalioita, joiden upeat kukat toimivat inspiraationa hänen kukka-asetelmilleen. Daalioiden kanssa on Anun mielestä helppo onnistua, kunhan muistaa tarjota tarpeeksi ravinteita niiden kasvun eväiksi.

Lue lisää

Kesä kukkii ruukkupuutarhassa – Kesäkukkatrendit

Puutarhasta on tullut entistä tärkeämpi paikka tekemiseen, luovuuteen ja rentoutumiseen. Niittymäisyys, luonnollisuus sekä erilaiset lehdet ovat löytäneet tiensä istutuksiin. Lisäksi joukosta löytyy paljon hyötykasveja.

Lue lisää

Kesäkukkavinkkejä

Kesäkukkien lannoittaminen

Kesäkukilla on monta tehtävää lyhyen kasvukauden aikana. Lannoittamalla varmistat, että kasvin ravinto riittää myös runsaaseen kukintaan.

Onnistu terassihortensian kasvatuksessa!

Hortensia on herkkä kasvi, mutta valitsemalla sopivan kasvupaikan sekä mullan ja huolehtimalla riittävästä kastelusta pääset nauttimaan kukoistavasta hortensiasta läpi kesän. Kesän jälkeen sen voi talvettaa sisällä.

Lue lisää

Ilmettä pihaan ja parvekkeelle kesäkukilla!

Kesäkukilla tuot ympärillesi väriä ja tunnelmaa, oli käytössäsi sitten piha tai parveke, suuri tai pieni tila. Kun kasvatat kesäkukkia ruukussa, voit koristaa niillä millaisen ulkoalueen hyvänsä oman makusi mukaan. Ruukuksi kelpaa lähes mikä tahansa astia.

Lue lisää

Istuta ilahduttavat syysistutukset

Kesän kääntyessä syksyyn on aika ehostaa kesäkukkaistutuksia. Poista huonokuntoiset kukat ja istuta tilalle kylmää kestäviä syyskasveja. Näin saat nauttia kasviloistosta pidempään.

Lue lisää

 

Etsi