Hyppää sisältöön
Kasvualustat omalla reseptillä

Erikoiskasvualustat kohteen mukaan

erikoiskasvualustat kohteen mukaan

Valmistamme erikoiskasvualustoja kohteen suunnitelmien tai valmiiden työselosteiden mukaan. Tarve räätälöidylle kasvualustalle tulee silloin, kun kasvupaikan olosuhteet, kuten ympäristötekijät, kasvit ja käyttötavat, asettavat erityisiä vaatimuksia maaperän optimaaliselle toiminnalle. Suunnittelemme ja valmistamme erikoiskasvualustoja mm. päästöttömiin projekteihin, koirapuistoihin sekä urheilu- ja raidenurmille.

Käyttökohteen ja kasvillisuuden kartoitus

Kasvualustan resepti, raaka-aineet ja valmistus

Kasvualusta-analyysit laboratoriossa

erikoiskasvualustat kohteen mukaan
 • Tassunalusta-seos koirapuistoon

  Tarjoamme tassuille pehmeää ja siistiä alustaa koirapuistoihin. Männyn tai kuusen kuoresta sekä hiekasta valmistettu kuorihiekkaseos pysyy hyvin paikallaan. Seosta voi käyttää myös ulkoilureittien pintamateriaalina

 • Urheilunurmet

  Valmistamme tilauksesta urheilu- ja pelikentille kantavia ja hyvin läpäiseviä erikoiskasvualustoja. Uuden urheilunurmen perustamiseen seoksia saa joko lannoitettuina tai lannoittamattomina, kohteen tarpeiden mukaan. Käytössä olevan nurmipinnan uudistamiseen on tarjolla pintalevitettävää hoitomultaa.

 • Golfnurmet

  Golfkentille nurmetettujen alueiden perustamiseen ja muokkaamiseen tarkoitetut erikoiskasvualustaseokset valmistetaan turpeesta ja eri karkeusasteen hiekoista joko lannoitettuna tai lannoittamattomana. Valmistamme tilauksesta erityisesti tiheille ja matalaksi leikattaville golfnurmille tarkoitettua, helposti levitettävää dressausseosta.

 • Raidekohteet

  Kovien raiderakenteiden päälle tuleva kasvualustakerros on ohut ja sääolosuhteet sekä liikenne aiheuttavat rasitusta. Kasvualustalta vaaditaan erityisominaisuuksia: sen tulee pidättää vettä, mutta toisaalta vedenläpäisykyvyn pitää olla hyvä.

 • Päästöttömät kohteet

  Suunnittelemme ja valmistamme kasvualustoja projekteihin, joissa pyritään minimoimaan rakentamisen kokonaispäästöt. Hydynnämme esimerkiksi mahdollisimman kierrätettyjä tai kierrätettäviä raaka-aineita. Osana reseptisuunnittelua käytämme LCA-laskentaa, jonka avulla arvioimme reseptin seossuhteiden vaikutusta elinkaaripäästöihin sekä laskemme tuotteen ympäristövaikutuksia laajasti aina raaka-aineiden otosta siihen hetkeen, kun tuote saapuu kohteeseen.

Palvelumme erikoiskasvualustojen suunnitteluun ja valmistukseen

 • Käyttökohteen ja kasvillisuuden vaatimusten kartoitus
 • Kohteen maa-ainesten käyttömahdollisuudet paikan päällä
 • Resepti kasvualustan valmistamiseen ja LCA-laskenta
 • Kasvualusta-analyysi ulkopuolisessa laboratoriossa ja kasvualustan valmistus

Kysy lisätietoa

Paulina Nyberg
Tuotepäällikkö, reseptiikkaan ja tuotetietouteen liittyvät kysymykset
paulina.nyberg@kekkila.fi
040 502 2402

Hannu Saranko
Myyntipäällikkö
hannu.saranko@kekkila.fi
045 633 3022

Mika Valkila
Aluemyyntipäällikkö
mika.valkila@kekkila.fi
040 062 3505
Länsi-, Keski- ja Itä-Suomi

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.