Hyppää sisältöön

Kompostilannoite kasvualustoissa

Kasvi- ja biojätteistä tuotetaan monikäyttöisiä viherkomposteja ja puhdistamoliete jatkojalostetaan hyötykäyttöön maatalouden tarpeisiin. Valmiit kompostit soveltuvat maa- ja metsätalouden kierrätyslannoitteiksi.

Miksi käytämme kompostia kasvualustoissa?

Komposti tuo kasvualustaan monia hyötyjä. Biojätteestä valmistettu komposti lisää kasvualustan orgaanisen aineksen määrää ja tarjoaa optimaaliset olot hyödyllisille pieneliöille. Käytämme kompostilaitoksista saatua kompostia Kekkilä Oy:n kasvualustoissa ja lisäksi maa- ja metsätalousasiakkaidemme kierrätyslannoitetuotteisiin.

Kompostissa on paljon maaperälle ja kasveille hyödyllisiä mikrobeja. Bakteerit ja sienirihmastot parantavat maan mururakennetta ja lisäävät siten vesi- ja ilmatilaa. Maaperän veden ja ravinteiden pidätyskyky paranee orgaanisen aineksen lisääntymisen myötä. Ilmavassa ja kosteassa maassa viihtyvät hyvin myös madot ja maaperälle hyödylliset pieneliöt.

Orgaaniseen ainekseen sitoutuneet ravinteet vapautuvat mikrobien avulla. Mitä paremmat olosuhteet ovat kasvien kasvulle, sitä nopeammin myös ravinteet vapautuvat niille käyttökelpoisiksi. Komposti tuo kasvualustaan myös hitaasti liukenevia orgaanisia ravinteita nopeasti liukenevien rinnalle. Hitaasti liukenevia ravinteita ovat kuten typpeä, fosforia ja kaliumia. Ne eivät huuhtoudu ensimmäisten rankkasateiden jälkeen pois, vaan pysyvät kasvien käytettävissä useampien kasvukausien ajan.

Jätejakeista hyötykäyttöön

Kierrätyspalveluista syntyvät valmiit kompostit soveltuvat maa- ja metsätalouden kierrätyslannoitteiksi. Näin saamme erilaisia jätejakeita hyötykäyttöön ja edistämme kiertotaloutta.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.