Hyppää sisältöön

Tilaa irtomultaa helposti

Tarvitsetko suuremman määrän irtomultaa tai katetta? Esimerkiksi isommat kukkapenkit tai nurmikko kannattaa perustaa kokonaan istutusvalmiilla irtomullalla.

Tilaa helposti Kekkilän laadukkaita viherrakentamisen kasvualustoja tai kuorikatetta

Laske tarvitsemasi mullan- tai katteen määrä multalaskurillamme. Voit lähettää myös tarjouspyynnön lomakkeen kautta. Tilauksen tekeminen hoituu puhelimitse tai sähköpostitse Kekkilän asiakaspalvelusta. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme kaikissa irtomullan tilaamiseen liittyvissä kysymyksissä puh. 020 331 404 tai sähköpostilla tilaukset@kekkila.fi. Asiakaspalvelumme on avoinna ma-pe klo 8-16.

Laske määrä ja lähetä tarjouspyyntö

Haluatko multaa suursäkissä tai peräkärrymyyntinä?

Saat kasvualustat suursäkeissä tai peräkärrymyyntinä viherrakentamisen kasvualustojen jälleenmyyjiltämme. Katso multa-asemakohtaiset jälleenmyyjät tästä.

Mullan suositeltava paksuus eri käyttökohteisiin

Tilauslomake antaa automaattisesti sopivan vaihtoehdon, mutta voit myös itse täyttää haluamasi arvot. Tässä suositukset, ja suluissa vaihteluväli kasvien tarpeista ja koosta riippuen.

Pihanurmikko 20 cm
Havukasvit 40 cm (40-60 cm)
Pensaat ja puut 60 cm (60-80 cm)
Perennat ja ryhmäruusut 40 cm (30-60 cm)
Katteet 5 cm (3-7 cm)

Multa tiivistyy perustusvaiheessa noin 20% toimitustilavuudestaan. Tilauslomakkeen laskuri huomioi tiivistymisen, joten sitä ei tarvitse huomioida. Käytännössä multaa lisätään 20 % paksumpi kerros ja tiivistetään se kevyesti tallomalla tai nurmikoiden ollessa kyseessä jyräämällä. Viljelymultaa ei tiivistetä.

Miten kuorma toimitetaan?

Kuorma kannattaa tilata 3-4 päivää ennen toivottua toimitusta. Toimitukset arkipäivisin. Asiakkaan ei ole välttämätöntä olla paikalla toimitushetkellä. Kuorma-autolle on tällöin katsottava valmiiksi sopiva purkupaikka ja merkittävä kippauspaikka selkeästi esim. pressulla/kyltillä.

Kasettikuorma vie tilaa noin 9 m x 5 m
Nuppikuorma vie tilaa noin 5 m x 5 m

Huomioithan myös, että kasettikuorma-autot ovat teiden raskassarjalaisia. Ne tarvitsevat kohtalaisen väljät vastaanottotilat. Keskikaupungin sisäpihat porttikäytävineen tai kapeat, pehmeät tai routavaurioituneet piha- ja mökkitiet voivat olla haasteellisia. Toimitusta tilatessa kannattaa lisäksi muistaa huomioida mahdolliset matkan varrelle osuvat painorajoitetut sillat. Asiakaspalvelijamme neuvovat mielellään kippauspaikkaa koskevissa kysymyksissä.

Tiesitkö tämän irtomullasta?

Irtomulta eroaa säkeissä myytävästä mullasta suuremman hiekkapitoisuutensa ansiosta. Tämän vuoksi irtomulta on suoraan levitysvalmis.

Säkkimulta on maanparannusmultaa, jota sekoitetaan istutuskuoppaan pohjamaan kanssa. Istutettavia kasveja varten perustetaan alueet, joihin levitetään niiden tarvitsema kerros multaa.

Kasvien menestymisen kannalta on tärkeä, että multakerros on kasvien tarpeita vastaava. Liian ohut kerros näkyy mm. heikkona kasvuunlähtönä. Niin irtomulta kuin säkkimulta on alkulannoitettu kasvien hyvän kasvuunlähdön tarpeisiin. Lannoittaminen aloitetaan tarpeen mukaan, viimeistään istutusta seuraavana keväänä.

Mullan varastoiminen ja levittäminen

Kasvualusta tulee käyttää mahdollisimman pian toimituksen jälkeen, sillä ravinteiden määrät muuttuvat varastoinnin aikana. Varastoidessa lyhyitäkin aikoja tulee kasvualusta peittää kastumisen ja rikkaruohottumisen estämiseksi.

Istutusalueen pinta on hyvä jättää hieman korkeammalle kuin ympäröivä maa, koska uusi kasvualusta painuu hieman ensimmäisen vuoden aikana. Lähes kaikki kasvit on hyvä istuttaa entiseen istutussyvyyteensä. Muista kastella istutukset hyvin, jotta kasvit saavat tarpeeksi kosteutta ja juuret saavat hyvän kosketuksen kasvualustaan.

Etsi