Hyppää sisältöön

Pesto omista basilikoista

Omatekoinen pesto syntyy helposti basilikasta, oliiviöljystä ja pinjansiemenistä. Kokeile tätä mm. pastaan, uuniruokiin tai pestopitsaan.

Pesto on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista kastikkeista, ja hyvästä syystä. Sen vihreä väri, aromaattinen tuoksu ja täyteläinen maku tekevät siitä täydellisen lisukkeen pastalle, leivälle tai vaikka grillatuille kasviksille. Tällä reseptillä valmistat peston tuoreista raaka-aineista – muun muassa itsekasvatetusta basilikasta, pinjansiemenistä ja oliiviöljystä. Valmista pesto hetkessä ja tuo ripaus Välimeren tunnelmaa keittiöösi!

Tarvikkeet:
2 dl silputtua basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
0,5 dl pinjansiemeniä (tai auringonkukan siemeniä)
50 g parmesaanijuustoa
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Tee näin:
Soseuta ja sekoita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa.

Pesto resepti omista yrteistä

 

 

Etsi