Pesto on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista kastikkeista, ja hyvästä syystä. Sen vihreä väri, aromaattinen tuoksu ja täyteläinen maku tekevät siitä täydellisen lisukkeen pastalle, leivälle tai vaikka grillatuille kasviksille. Tällä reseptillä valmistat peston tuoreista raaka-aineista – muun muassa itsekasvatetusta basilikasta, pinjansiemenistä ja oliiviöljystä. Valmista pesto hetkessä ja tuo ripaus Välimeren tunnelmaa keittiöösi!
Tarvikkeet:
2 dl silputtua basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1 dl hyvää oliiviöljyä
0,5 dl pinjansiemeniä (tai auringonkukan siemeniä)
50 g parmesaanijuustoa
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Tee näin:
Soseuta ja sekoita kaikki ainekset monitoimikoneen kulhossa.
