Hyppää sisältöön

Järjestä unelmien puutarhajuhlat!

Kutsu sopiva sekoitus ihania ihmisiä ja järjestä pieniä yllätyksiä illaksi. Houkuttele vieraat tanssimaan ja tehkää yhdessä maukkaat tarjoilut puutarhaan.

Kesän ihanimmat puutarhajuhlat

Toivota vieraat tervetulleiksi pilleillä varustetuilla piccolo-kuohuviini-pulloilla. Aseta pullot isoon kulhoon jäiden sekaan ja tarjoile suoraan kulhosta. Täytä puutarha erilaisilla valoilla ja huolehdi siitä, että siellä on useita alueita seurustelulle.

Hanki pieni orkesteri soittamaan kevyttä seurustelumusiikkia aluksi ja lisää äänenvoimakkuutta vasta myöhemmin tanssia varten. Myös DJ on hyvä vaihtoehto viihdyttämiseen. Muista naapureitasi ja kutsu heidät mukaan tai vaimenna musiikki, jos se häiritsee heitä.

 

 

 

Pyydä grillimestaria pystyttämään kunnon grillipiste puutarhaan ja tarjoile useita erilaisia grilliruokalajeja. Laita mielellään tarjolle vaihtoehtoja, kuten äyriäistapaksia ja vihannesvaihtoehto.

Kata buffetti varusteineen ja lisukkeineen grillin viereen. Siinä voi olla uuniperunan puolikkaita, cole slaw -kaalisalaattia, raikkaita kastikkeita ja reilun kokoinen salaatti, johon voit paloitella grillattuja maissintähkiä. Meloniviipaleet ja hyvä leipä ovat herkullisia lisukkeita. Laita pöydälle juotavaa, joista vieraat voivat kaataa itselleen juomista. Huolehdi myös siitä, että pöydässä on runsaasti vettä juotavaksi.

 

 

Rentoa seurustelua

Tällaisessa tilaisuudessa ei istumajärjestystä tarvita. Muista myös järjestää mukavaa seuraa alkudrinkkien lomassa vieraille, jotka eivät tunne muita entuudestaan.

Kääri ruokailuvälineet servietteihin ja asettele ne koriin buffettipöydälle lautasten läheisyyteen. Joskus pöytään kannattaa järjestää kaksi noutosuuntaa, jolloin lautasia ja välineitä täytyy löytyä molemmista päistä. Anna vieraiden kulkea molemmin puolin pöytää ottaessaan ruokaa. Laita lasit suoraan niille pöydille, joiden ääressä vieraat tulevat istumaan.

 

 

 

Tarjoile runsaasti jälkiruokia päivällisen jälkeen, kuten mahtavaa suklaakakkua, pieniä cupcakes-leivoksia, juustokakkua vadelmahillon kera sekä hedelmiä notkuvalta vadilta.

Kahvitarjoilun helpottamiseksi voit vuokrata 10 litran termoskannun hanalla, jonka viereen asetetaan kupit siisteihin riveihin. Voit ostaa take away -mukeja, jos sinulla ei ole tarpeeksi kahvikuppeja. Kaada kahvimaito isoon karahviin – ja varaudu täyttämään se uudestaan.

 

 

Osta hauskoja sokeripaloja: raakasokeria, isompia valkoisia paloja sekä vähän vanhanajan rintasokeria. Sekoita ne kauniiseen kulhoon, johon laitat pihdit. Tylsien teepussien sijaan voit täyttää kaksi kulhoa tuoreella irtoteellä ja antaa vieraiden itse täyttää teesihdit.

Anna illan jatkua musiikin ja tanssin parissa. Huolehdi siitä, että tanssilattian alusta on tukeva.

Luo ihania mocktaileja vieraiden iloksi ja koristele puutarhan antimilla, kuten marjoilla ja syötävillä kukilla. Voit halutessasi tarjoilla vain muutamia vaihtoehtoja, jolloin sinun ei tarvitse ostaa monia aineksia. Nimeä drinkit juhlateeman yksityiskohtien mukaan. Varaa riittävästi jäitä, koristeita ja pillejä. Vuokraa hienot lasit tai osta juhlavat muovilasit.

Vinkkejä juhlan teemoiksi

 • Elokuvateemaa kuten Grease, James Bond, Avatar, Kummisetä, Uuno Epsanjassa tai Mamma Mia.
 • Leppoisa 50-luku, kitschväreineen ja hauskoine asusteineen.
 • Yhteislaulua. Taitavien muusikoiden apuun turvautuen voi saada aikaan yhteislauluillan, josta tulee takuumenestys!
 • Muistatko 90-luvun?
 • Jaa huopia illan viiletessä ja sytytä kaasulämmitin, jos sellainen on. Vieraat viipyvät pitempään jos on lämmintä ja mukavaa.
 • Tarjoa myöhäisillan pikkusuolaiseksi vaikkapa hampurilainen ja kaakaojuomaa.

 

 

Säästövinkkejä

 • Huokeampi alkudrinkki voi olla puutarhasi kukkasin ja marjoin koristeltu booli. Laita valkoviiniä perustaksi, lisää mehua ja soodavettä tai hedelmälimonadia.
 • Grillaa vartaita kasviksista.
 • Pyydä vieraita tuomaan mukanaan tarjoiltavia ja kootkaa buffetpöytä nyyttärityylillä.
 • Tee omat musiikkilistat ja nosta vahvistin kaiuttimineen pihalle.
 • Osta yksi tai useampi pikku telttakatos rakennusliikkeestä kalliin vuokrateltan sijasta – ja myy ne sitten verkkoilmoituksen avulla.

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.