Hyppää sisältöön

Nuorten kiinnostus puutarhanhoitoon kasvanut selkeästi

Uusi viherpeukaloiden sukupolvi on syntynyt: kiinnostus puutarhanhoitoon on lisääntynyt merkittävästi alle 25-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Nuorisoa kiinnostaa etenkin kasvien parvekeviljely, keittiöviljely sekä palsta-, yhteisö- tai kaupunkiviljely.

Uusi viherpeukaloiden sukupolvi on syntynyt: kiinnostus puutarhanhoitoon on lisääntynyt merkittävästi alle 25-vuotiaiden nuorten keskuudessa. Nuorisoa kiinnostaa etenkin kasvien parvekeviljely, keittiöviljely sekä palsta-, yhteisö- tai kaupunkiviljely.

Kekkilän TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan alle 25-vuotiaiden kiinnostus puutarhanhoitoon on viidessä vuodessa noussut huimat 25 prosenttiyksikköä. Kun vuonna 2010 puutarhanhoito kiinnosti 19 prosenttia nuorista, vuonna 2015 kiinnostus oli kasvanut 44 prosenttiin.

Tutkimuksen mukaan eniten kiinnostusta herättää parvekeviljely. Alle 25-vuotiaista 50 prosenttia oli myös kiinnostunut kasvien keittiöviljelystä – kiinnostus on muuhun väestöön verrattuna korkein. Myös palsta-, yhteisö- tai kaupunkiviljelyn kiinnostus on suurinta alle 25-vuotiaiden keskuudessa: 38 prosenttia oli kiinnostunut yhteisöllisestä viljelystä.

Nuoret kokevat puutarhanhoidon rauhoittavaksi ja rentouttavaksi, arvostavat luonnonmukaisuutta sekä kokevat itsekasvattamansa ruoan puhtaaksi. Useimmiten oma parveke tai keittiö on nuorelle luonteva paikka pitää yllä puutarhaharrastusta. Puolet alle 25-vuotiaista puuhailisi mielellään enemmänkin puutarhassa, jos heillä olisi siihen aikaa.

Tutkimuksen mukaan nuoret kuitenkin kokevat tarvitsevansa enemmän tietoa puutarhan ja pihan hoidosta. Tähän tiedonjanoon Kekkilä haluaa vastata. Kekkilän uusilla kotisivuilla artisti Koo (www.kekkila.fi/koo) tarjoaa nuorille puutarhaharrastajille tietoa ja vinkkejä kasvien kasvatukseen, ja hänen Multa saa kaiken -kappale tarjoaa iloa ja inspiraatiota kaiken ikäisille viherpeukaloille. Katso video tästä!

Kampanjassa on myös mukana kattava miesbloggaajien ryhmä: Kasper Strömman (Kasper Diem), Arttu Mustonen (Mustarttu), Petri Kokkonen (Moderni Puutalo), Esko Kyrö (E20) ja Janne Simojoki (Aamukahvilla) – he tulevat jakamaan omia kasvatuskokemuksiaan yhdessä Kekkilän kanssa.

”Olemme ilolla seuranneet nuorten ja miesten kasvavaa kiinnostusta oman ruoan kasvattamiseen, ja samalla huomanneet että kasvien hyvinvointiin liittyvälle perustiedolle on selvästi tarvetta. Uskomme että aidoista asioista nauttiminen ja luonnon ihmeiden ääressä hiljentyminen tekee kaikille hyvää.

Kuka tahansa voi kasvaa viherpeukaloksi, ja tässä me haluamme olla avuksi kaikella sillä lähes sadan vuoden kokemuksella, mikä meillä mullasta ja lannoittamisesta on”, toteaa Kekkilän markkinointiviestinnän päällikkö Nina Kinnunen.

 

Tiedustelut: Nina Kinnunen, +358 20 7904 811

Etsi