Pikakimchi, 4 annosta
Ainekset
- 1 pieni keräkaali tai savoijinkaali tai reilu nippu lehtikaalia
- noin 4 rkl suolaa kaalin mehustamiseen
Maustekastike
- 1 punainen chili
- 6 kevätsipulinvartta
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 4 rkl riisiviinietikkaa
- 3 rkl kalakastiketta
- 1 ½ tl valkosipulimurskaa
- 1 ½ tl inkivääriraastetta
Valmistus
Valmistusaika: noin 15 minuuttia + 2 tunnin suolaantumisaika
- Siisti kaali ja leikkaa pois sen kova kanta. Suikaloi kaali noin ohueksi kulhoon ja ripottele sekaan suolaa.
- Jätä sivuun pariksi tunniksi.
- Puolita sillä aikaa chili. Poista sisältä siemenet ja silppua hedelmäliha pieneksi silpuksi.
- Silppua kevätsipulinvarret ja paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin värisiksi.
- Huuhdo kaalisuikaleista suola juoksevan veden alla ja painele suikaleet mahdollisimman kuiviksi keittiöpyyhkeen sisässä.
- Yhdistä kulhoon kuivatut kaalisuikaleet, chili- ja kevätsipulisilppu, paahdetut seesaminsiemenet ja loput aineksista. Nosta tarjolle.
Nauti
Nauti kasvisruoka sellaisenaan tai maukkaana lisukkeena.