Hyppää sisältöön

Pikakimchi

Valmista maukasta kasvisruokaa - Aasian makuja omasta lehtikaalista!

Pikakimchi, 4 annosta

Ainekset

  • 1 pieni keräkaali tai savoijinkaali tai reilu nippu lehtikaalia
  • noin 4 rkl suolaa kaalin mehustamiseen

Maustekastike

  • 1 punainen chili
  • 6 kevätsipulinvartta
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1 ½ tl valkosipulimurskaa
  • 1 ½ tl inkivääriraastetta

Valmistus

Valmistusaika: noin 15 minuuttia + 2 tunnin suolaantumisaika

  1. Siisti kaali ja leikkaa pois sen kova kanta. Suikaloi kaali noin ohueksi kulhoon ja ripottele sekaan suolaa.
  2. Jätä sivuun pariksi tunniksi.
  3. Puolita sillä aikaa chili. Poista sisältä siemenet ja silppua hedelmäliha pieneksi silpuksi.
  4. Silppua kevätsipulinvarret ja paahda seesaminsiemenet kuumalla kuivalla pannulla kauniin värisiksi.
  5. Huuhdo kaalisuikaleista suola juoksevan veden alla ja painele suikaleet mahdollisimman kuiviksi keittiöpyyhkeen sisässä.
  6. Yhdistä kulhoon kuivatut kaalisuikaleet, chili- ja kevätsipulisilppu, paahdetut seesaminsiemenet ja loput aineksista. Nosta tarjolle.

Nauti

Nauti kasvisruoka sellaisenaan tai maukkaana lisukkeena.

Etsi