Hyppää sisältöön

Kekkilän reseptit: Sato -kirjan salviapasta ja friteeratut salvian lehdet

Italialaisen klassikkoannoksen, salviapastan päälle voi ripotella friteerattuja salvian lehtiä. Yksinkertaiset maut ovat joskus lyömättömiä.

Makua yrtistä

Salvia on herkullinen ja ehkä vähän vähemmällä huomiolle jäävä yrtti. Se ei voimakkaan maun vuoksi ole helpoin käyttää, ja onkin ollut alun perin rohdoskäytössä. Salvia sopii kanan kumppaniksi, mutta on ihan parasta voilla ryyditettynä pastan kera. Italialaisen klassikkoannoksen päälle voi vielä ripotella friteerattuja salvian lehtiä.

 

Friteeratut salvian lehdet

Tarvitset

  • salvian lehtiä
  • öljyä uppopaistamiseen
  • sormisuolaa

Tee näin

Salvian lehdet saavat ihanan rapeuden, kun lehdet uppopaistaa nopeasti kuumassa öljyssä. Tiputa lehdet öljyyn, kun öljy on tarpeeksi kuumaa. Haaleassa öljyssä lehdet imevät turhan paljon öljyä. Älä kuitenkaan anna lehtien ruskistua kokonaan, vaan pieni hetki öljyssä riittää. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan ja ripottele päälle vähän sormisuolaa. Nauti snacksina tai salviapastan päällä.

 

Klassinen salviapasta

Tarvitset

  • 400 g pastaa
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • iso nippu salviaa
  • 1 sitruuna
  • mustapippuria myllystä
  • 2 dl vastaraastettua parmesaania

Tee näin

Varaa salviaa iso nipullinen. Määrä kutistuu yllättävän paljon pannulla freesatessa. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Pilko sillä aikaa sipuli ja valkosipuli, ja kuullota pannulla noin 1 rkl voissa. Sulata loput voit sillä aikaa kasarissa voisulaksi. Lisää salvianlehdet pannulle ja freesaa niitä noin minuutin ajan. Kaada pastasta vesi pois, valuta ja lisää pannulle. Kaada sekaan voisula, sitruunan raastettua kuorta, purista sitruunan mehu ja rouhi mustapippuria. Lisää lopuksi noin 1 dl parmesaaniraastetta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoile parmesaaniraasteen kera. Halutessasi voit ripotella muutaman friteeratun salvianlehden pasta-annoksen päälle.

Nauti hyvällä ruokahalulla!

Resepti ja kuvat: Johanna Vireaho/ Hanna Marttinen, Sato -kirja/ Readme

Etsi