Hyppää sisältöön
Kesäkukat

Kapinkellokanerva

Erica mammosa

Kapinkellokanerva on persoonallinen lisä syksyiseen ruukkupuutarhaan. Kapin niemimaalta, Etelä-Afrikasta kotoisin oleva laji on rantautunut meille muutama vuosi sitten syyskasvierikoisuudeksi. Myydään kukkivana syyskasvina, kukat voivat olla valkoiset, pinkit, punaiset tai vihreät.

Veden tarve:

Keskiverto

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

20-40 cm

Värit:

Punainen Ruusunpunainen Limenvihreä Valkoinen

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Laji kasvaa pystykasvuinen ja luonnossa kookkaaksi, jopa parimetriseksi, mutta meillä kapinkellokanervaa kasvatetaan syyskasvina. Tämän kanervan lehdet ovat kuin kapeat neulaset, mutta pehmeät. Kellomaiset kukat kääntävät katseita ja ilahduttavat alkusyksyn ruukkuistutuksissa.

Kanervat ovat happaman maan kasveja. Istuta kapinkellokanervaa esimerkiksi  muiden kanervien tai havujen kanssa ruukkuistutuksiin Kekkilä Havu- ja rodomultaan tai Kekkilä Hortensiamultaan. Kapinkellokanerva kestää hyvin viileyttä, mutta ei kestä pakkasta, joten se menestyy meillä alkusyksyn ruukkuistutuksissa.

Kapinkellokanerva menestyy luonnossa kosteahkossa, vettä läpäisevässä maassa. Ruukkuistutuksissa sitä kannattaa myös kastella kohtalaisesti.

Yhdistä muiden syyskausikasvien ja havujen kanssa.

Etsi