Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kultaimarre

(Hartassbräken)

Phlepodium aureum

Kultaimarre Phlepodium aureum

Kultaimarre on sanikkaiskasveihin kuuluva huonekasvi. Nimestään huolimatta kasvin lehdet ovat yleensä harmaansinivihreitä. Lehdet ovat imarteiden tapaan jakautuneet parillisiksi liuskoiksi ja ne ovat kookkaita ja näyttäviä.

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Kultaimarre Phlepodium aureum

Kultaimarteella on 2-3 cm paksu, osaksi mullan päällä kasvava, karvan peittämä juurakko. Kasvin nimi viittaakkin enemmän juurakon kuin lehtien väriin. Juurakon maavarsien vihreä karva muuttuu iän myötä kullansävyisestä punertavanruskeaksi.

Kultaimarteen lehdet nousevat suoraan juurakosta. Pitkä, vihreä lehtiruoti tummuu lehden vanhetessa. Lehti on jakautunut noin 20 parilliseksi liuskaksi. Itiöpesäkeryhmät ovat koristeellisina riveinä lehtien alapinnoilla. Kookas huonekasvi kasvaa 90-120 cm korkeaksi ja 60 cm leveäksi. Kultaimarre sopii ruukkukasviksi, mutta parhaiten se pääsee oikeuksiinsa amppeleissa.

Kasvi viihtyy kirkkaassa hajavalossa tai varjossa. Se ei siedä suoraa auringon paahdetta. Kasvualustan tulee olla ilmava ja hyvin vettä läpäisevä. Sopiva multa on Kekkilä Kukkamulta.

Kultaimarre viihtyy parhaiten laakeassa, matalassa ruukussa, jossa juurakko mahtuu suikertamaan.

Kasvia kastellaan tasaisesti, multa ei saa kuivua. Sanikkaiseksi kultaimarre on hyvin sitkeä kasvi ja menestyy huonekasvina yllättävän hyvin talven yli. Kultaimarretta lannoitetaan kasvukaudella parin viikon välein miedolla Kekkilä Kasviravinne -liuoksella tai Kekkilä Viherkasviravinteella. Jos mahdollista, käytetään kalkitonta vettä kuten sadevettä.

Vaikka kultaimarre sietääkin melko hyvin kuivaa ilmaa, sitä kannattaa sumuttaa ahkerasti, jotta ilmankosteus pysyisi korkeahkona.

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.