Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Kuulakaktus

(Sydkaktussläktet)

Parodia

Kuulakatus Parodia Kekkilä

Kuulakaktus on matala, pallomainen kaktuslaji, joka on helppohoitoinen aurinkoisen paikan huonekasvi. Sen pyöreä varsi on uurteinen ja harjujen päällä kohoaa piikkiryppäitä. Kaktus kasvaa usein mätästäen eli varsien tyveltä nousee pieniä, uusia pallomaisia varsia.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Läpi vuoden

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Kuulakatus Parodia Kekkilä

Kaktukset ovat eteläamerikkalaisia kaktuksia ja ovat levinneet enimmäkseen Andien itäpuolelle. Lajeja suvusta löytyy paljon. Se on usein pienikokoinen kaktus, joka jää pallomaiseksi tai kasvaa lieriömäiseksi. Se voi kasvaa yksivartisena tai tehdä tyvelleen lisää pyöreitä varsia. Piikit nousevat areoleista, joissa on nukkaa.

Viihtyy aurinkoisella ja lämpimällä kasvupaikalla. Kukkimisen edistämiseksi sen voi talvilevon ajaksi sijoittaa valoisaan ja viileämpään tilaan. Kaktus menestyy hiekansekaisessa mullassa. Se istutetaan heti hankinnan jälkeen Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Multa vaihdetaan parin vuoden välein, mutta ruukkukokoa suurennetaan vain harvoin. Parhaiten kaktukset menestyvät hengittävässä saviruukussa.

Muiden kaktusten tapaan, se tarvitsee vain niukkaa kastelua. Se kastellaan kerralla kunnolla, jolloin se varastoi vettä varteensa ja sen jälkeen mullan annetaan kuivahtaa kokonaan. Kasvukaudella sitä lannoitetaan 1-2 kertaa kuukaudessa Kekkilä Viherkasviravinteella tai Kekkilä Kasviravinteella.

Kaktukset erottuvat muista mehikasveista erityisten areoliensa perusteella. Areoli on nystymäinen, surkastunut jäänne varren sivuhaaroista, josta useimmiten kasvaa piikkien ryppäitä.

Etsi