Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Pyörökaktus

(Kranskaktussläktet)

Rebutia

Pyörökaktus Rebutia Kekkilä

Pyörökaktus on matala, pyöreä ja pienikokoisena pysyvä helppohoitoinen kaktus. Se kasvaa usein mättäänä tehden tyveltään sivuversoja ja kukkii huoneoloissakin runsaasti vähällä hoidolla oranssein tai keltaisin kukin.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

5 cm

Värit:

Oranssi Keltainen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Läpi vuoden

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Pyörökaktus Rebutia Kekkilä

Pyörökaktus on peräisin Argentiinan, Bolivian ja Perun vuoristoista. Ne ovat pieniä, pallomaisia ja lieriömäisiä kaktuksia, joiden varressa ei ole uurteita ja särmiä, vaan syyläkaktusten tapaan säännöllisesti asettautuneita kohoumia, joiden kärjestä piikit kasvavat. Verson kärki voi olla sisäänpäin painunut. Lajeissa on sekä kelta- että valkopiikkisiä kasveja. Pyörökaktukset kukkivat hyvin runsaasti. Kasvin kokoon nähden melko kookkaat, kirkasväriset kukat puhkeavat useimmista muista kaktussuvuista poiketen verson alaosasta.

Pyörökaktus viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Normaali huoneenlämpö sopii ympäri vuoden, mutta kukinta on varmempaa, jos se talvehtii viileässä ja valoisassa tilassa. Pyörökaktus istutetaan Kekkilä Kaktus- ja mehikasvimultaan. Mullanvaihto suoritetaan heti hankinnan jälkeen ja jatkossa se vaihdetaan muutaman vuoden välein. Ruukku vaihdetaan isompaan vasta, kun juuret täyttävät ruukun.

Pyörökaktus pärjää vähällä hoidolla. Kasvukaudella se kastellaan kerralla kunnolla, jonka jälkeen multa saa kuivua kokonaan. Kaktusta lannoitetaan 1-2 kertaa kuukaudessa Kekkilä Viherkasviravinteella. Talveksi lannoitus lopetetaan ja kastelua vähennetään entisestään.

Etsi