Hyppää sisältöön
Koristepensaat

Syyshortensia ’Great Star’

Hydrangea paniculata 'Great Star'

Syyshortensia Hydrangea paniculata 'Great Star'

Syyshortensia 'Great Star' on syyshortensia lajike, jonka kukinnot eroavat paniculata-lajin muista lajikkeista huomattavasti. Kukkien terälehdet ovat suuret ja terävine kärkineen muodostavat kukasta tähtimäisen. Kukan väri on valkoinen.

Veden tarve:

Suuri

Valon tarve:

Aurinkoinen

Korkeus:

150-200 cm

Värit:

Valkoinen Vihreät lehdet

Kukinta-aika:

Loppukesä

Kasvuvyöhyke:

I-IV

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Syyshortensia Hydrangea paniculata 'Great Star'

Syyshortensia ’Great Star’ kasvaa 1,5- 2 metriä korkeaksi. ’Great Star’ kukkii saman vuoden versoilla. Näyttävä kukinta alkaa elokuussa. Kukinto koostuu pienistä keskuskukista sekä todella suurista laitakukista. Ne tekevät kukinnasta ilmavan, mutta samalla erittäin näyttävän. Myöhään keväällä puhkeavat lehdet ovat hieman kiiltäviä, hammaslaitaisia ja himmeän vihreäitä. Lehtien syysväri on yleensä keltainen. ’Great Star’ sopii yksittäiskasviksi sekä havu- ja pensasryhmiin, perennapenkin taustalle ja metsäpuutarhaan. Kasvi menestyy kasvuvyöhykkeillä I-IV.

Syyshortensia ’Great Star’ viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Se menestyy tuoreessa tai kosteassa, ravinteikkaassa, hyvin vettä läpäisevässä ja happamassa maaperässä. Sopiva multa on Kekkilä Havu- ja rodomulta. Istutusväli on 90 cm.

Keväisin hortensia ’Great star’ lannoitetaan Kekkilä Havu- ja rodolannoite PLUS+ -lannoitteella. Happaman maan kasvina sitä ei kalkita.

Pensaat  leikataan kevät – talvella tai syksyllä kukinnan jälkeen. Säännöllinen hoitoleikkaus tekee kukinnoista isompia ja pensaasta tasapainoisemman. Se ei siedä voimakasta nuorennusta kuten alasleikkausta, sillä vuotta vanhempi puu ei juuri puhkaise uusia silmuja.

Hyvä leikko- ja kuivakukka.

Etsi