Hyppää sisältöön
Huonekasvit

Viirupiilokukka

Cryptanthus bivittatus

Viirupiilokukka valloittaa pienellä koolla, tähtimäisellä olemuksella ja viirutetuilla lehdillä. Viirupiilokukka kuuluu ananaskasveihin, ja on mitä parhain pienten tilojen viherkasvi, joka myös pysyy pienikokoisena ja matalana. Se on kestävä ja helppohoitoinen.

Veden tarve:

Vähäinen

Valon tarve:

Puolivarjo

Korkeus:

5-10 cm

Värit:

Vihreät lehdet Moniväriset lehdet

Kukinta-aika:

none

Suosittelemme tämän kasvin kanssa:

Multa:

Kukkamulta

Lannoite:

Kasviravinne

Viirupiilokukan väritys on usein vihreä, punertavaan, pinkkiin tai punaiseen vivahtava, lajikkeesta riippuen. Voimakasväriset lajikkeet pitävät värinsä parhaiten runsaassa valossa. Varjossa väri katoaa ja kasvin vihreys tulee esiin.

Viirupiilokukka on varsin kestävä ja monenlaisia olosuhteita kestävä viherkasvi. Se kestää kuivahtamista, mutta viihtyy tropiikin tasaisissa kasvuolosuhteissa, joten piilokukan hoidon kanssa voi olla vaikea epäonnistua. Vältä kuitenkin pitkää kuivumista ja liiallista kastelua, joka on kasville kuin kasville kohtalokasta. Kasvualustaksi soveltuu Kekkilä Kukkamulta.

Piilokukka voi yllättää kukinnalla, mutta kukkia saa vähän etsiskellä. Ne piiloutuvat nimittäin huomaamattomasti lehtien lomaan. Kukinnan jälkeen piilokukat tekevät uusia taimenalkuja, kuten muutkin ananaskasvit. Pienistä sivuversoista voi kasvattaa uusia taimia työntämällä ne kosteaan multaan.

 

Kastele viirupiilokukkaa samaan tapaan kuin muita viherkasveja, keskimäärin kerran viikossa. Piilokukka sietää yllättävän hyvin kuivuutta, mutta parhaiten menestyy tasaisessa kosteudessa. Multa ei saa olla kuitenkaan koko ajan märkänä.

Kasvi kasvaa hitaasti, joten lannoittaminen kannattaa tehdä maltilla. Lannoita esimerkiksi Kekkilä Kasviravinteella.

Etsi