Hyppää sisältöön

Kasvatetaan iloa -hankkeiden kuulumiset

Vuoden 2022 Kasvatetaan iloa -hankkeet polkaistiin käyntiin alkukesästä, kun tuotteemme saapuivat perille ympäri Suomen. Projektit ovat parhaillaan käynnissä ja tälle sivulle päivitämme kesän aikana jokaisen projektin kuulumiset ja tunnelmat. Jos haluat nähdä listauksen kaikista mukana olevista projekteista, klikkaa linkkiä alla.

Katso alta kuvat ja tunnelmat Kavatetaan iloa -hankkeista ympäri Suomen.

Bobäcks skola, Luoma

Bobäcks skola Luomassa on eloisa ja vireä koulu vuosiluokille 1-6 ja sinne tullaan sekä Kirkkonummen, että Espoon lähikylistä. Koulu sijaitsee peltojen ja pienen metsän reunalla urheilukentän vieressä, joten luonto on lähellä niin oppi- kuin välitunneillakin. Koulun Kasvatetaan iloa -projektissa koulun pihamaalle perustettiin viljelylaatikkopuutarha, jota oppilaat sekä koko kyläyhteisö yhdessä hoitavat. Projekti pääsi hyvin alkuun toukokuun lopulla, ihanan aurinkoisessa säässä, projektia avustavan puutarhuri Leonna Aho-Ryhäsen ohjauksessa. Viljelylaatikoihin laitettiin kasvamaan monenmoisia kasveja, joista osa oli oppilaiden esikasvattamia.

Kuulumisia projektin aloituksesta toukokuun lopulta:

”Oppilaita oli kymmeniä ja hetken kuluttua he olivat jo metsässä hakemassa keppejä, availemassa multakuormaa, siirtelemässä kauluslavoja ja muita istutus tuotteita koulun seinustalle. Ilo ja valtava puheensorina täytti aurinkoisen päivän. Oppilaat olivat noutaneet myös naapurin hevostallilta hevosenlantaa. Kun tavarat olivat koossa, alkoi Leonnan ohjauksessa projektin parissa työskentely.”

 

Kasvun ihme on jo havaittavissa viljelylaatikkopuutarhassa. Toivotaan hyvää satoa!

On ollut ihana kuulla, että oppilaiden innon lisäksi projekti on aiheuttanut paljon iloa myös koko yhteisössä ja koulun lähellä asuvien asukkaiden keskuudessa.

Päiväkoti Kuunari, Luvia
”Pyörillä kulkeva puutarha”

Päiväkoti Kuunarin lapset ja aikuiset pääsivät jo täyteen työn touhuun multakuorman saapuessa heille alkukesästä. Normaalista poiketen, Kuunarin väki on perustanut hyötypuutarhan liikuteltaviin kärryihin. Puutarhaa voi siis viedä mukanaan minne vain!

 

On päästy maalaamaan…

… ja siemenet ovat löytäneet tiensä multaan. Nyt vain satoa odottamaan!

Etsi

Kysy puutarha-asiantuntijalta

Mietityttääkö jokin kotipuutarhanhoidossa tai Kekkilän tuotteiden käytössä?

 

Vieraile kysymyspalstalla