Hyppää sisältöön

Kekkilä investoi 1,7 miljoonaa Parkanon tehtaaseen: tuotantokapasiteetti nousee ja kierrätysraaka-aineiden käyttö lisääntyy

Kekkilä on kesällä 2021 aloittanut suurimman tuotantolaitoksensa, Parkanon kasvualustatehtaan, uudistuksen. Uudistuksen kokonaisinvestointi on 1,7 miljoonaa euroa. Sen myötä tehtaan tuotantokapasiteetti nousee ja mahdollisuus uusien kierrätettyjen raaka-aineiden käyttöön kasvualustoissa lisääntyy.

Koronapandemia on lisännyt kuluttajien kiinnostusta puutarhanhoitoon ja kasvien kasvattamiseen, mikä näkyy koko puutarha-alan kasvuna. Kekkilän Parkanon tehdas rikkoi viime keväänä aikaisemmat tuotantoennätykset, ja parhaina kuukausina linjoilta pakattiin yli miljoona pakkausta. Nyt tehdyllä 1,7 miljoonan euron investoinnilla vastataan kasvavaan kysyntään entistä vastuullisemmin ja ympäristöystävällisemmin.

“Vastuullisuus ohjaa vahvasti Kekkilän koko toimintaa. Juuri teettämämme vastuullisuustutkimuksen mukaan kotimaisuus on suomalaisille tärkein vastuullisuuden indikaattori ja ostokriteeri puutarhatuotteissa. Näin ollen on luonnollista investoida juuri kotimaiseen tuotantoon”, kertoo Kekkilän tehtaiden tuotantojohtaja Harri Peltonen.

Parkanon tehtaan ympäristöystävällisyyttä on investoinnin myötä parannettu esimerkiksi tehostamalla tuotantolinjojen lämmön talteenottoa. Kekkilän tuotteissa käytettävät raaka-aineet tulevat mahdollisimman läheltä tuotantolaitoksia ja uusien, entistäkin ympäristöystävällisempien kierrätysraaka-aineiden,  kuten kompostin käyttöä lisätään ja uusia vaihtoehtoja kehitetään jatkuvasti.

“Kotimaisten ja läheltä hankittujen raaka-aineiden lisäksi myös osaava ja paikallinen työvoima ovat vastuullisten ja laadukkaiden tuotteidemme perusta”,  Harri Peltonen kertoo.

Investoinnit työllistävät paikallisia yrityksiä

Kekkilän Parkanon tehtaan uudistustöissä ja laiteasennuksissa käytetään pääasiassa paikallisia yrityksiä. Investoinnit ovat tähän mennessä tuoneet töitä seitsemälle paikalliselle yritykselle. Myös laitteistojen kunnossapito työllistää paikallisia yrittäjiä. Tehtaalla työskentelee nykyisin reilut kaksikymmentä henkilöä. Lisäksi raaka-aineiden ja tuotteiden logistiikasta tehdasalueella vastaava koneyritys työllistää sesonkiaikana yli kymmenen henkilöä.

Parkanon tehdas

Parkanon tehdas on perustettu vuonna 1942. Vuonna 1986 tehdas siirtyi Kekkilälle ja on nyt Kekkilän suurin tuotantolaitos Suomessa. Parkanon tehtaalla valmistetaan vuoden mittaan yli toistasataa erilaista tuotetta. Suurimpia tuotteita ovat erilaiset kasvualustat, kate- ja turvetuotteet. Lisäksi tehtaalla pakataan esimerkiksi koristekiviä ja kivituhkaa.

Vuonna 2020 tehtaalla valmistettiin noin kahdeksan miljoonaa kuluttajapakkausta. Tänä vuonna määrä kasvaa noin miljoonalla, kun tehtaalla valmistetaan arviolta noin yhdeksän miljoonaa kuluttajapakkausta. Investointien mahdollistaman uuden pakkauslinjan täyden kapasiteetin tuotanto alkaa syyskuussa.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Norra Communications Oy
Anneli Doepel
anneli.doepel(at)norracoms.fi
p. 045 325 0470

Lisätiedot Kekkilästä:
Kekkilä Oy
Harri Peltonen, Tuotantojohtaja Kekkilä tehtaat
harri.peltonen(at)kekkila-bvb.com
p. 040 580 0393

 

Julkaistu 6.9.2021

Etsi