Hyppää sisältöön

Kekkilä ja Graniittirakennus Kallio saavat Tapiolan vihertämään

Leimuniityn alueelle levittyy kesällä 2017 noin 40 000 neliömetrin kokoinen samettinen ruohomatto

 

Kasvuunlähdön kanssa haasteita

Siirtonurmikkoon päädyttiin, kun kesällä 2016 kylvettyjen nurmialueiden kasvuunlähdön kanssa ilmeni haasteita. Mahdollisia syitä tapahtuneelle on lukuisia. ”Kaikki on mahdollista, kun kyseessä on elävä materiaali. Viime kesänä oli pitkä kuiva jakso heti kylvöjen jälkeen, joka vaikutti epäsuotuisasti nurmikon kasvuunlähtöön. Lisäksi meren läheisyyden vuoksi alueella on paljon valkoposkihanhia, jotka ruokailevat mieluusti niityillä ja käyttävät ravintonaan ruohonversoja”, taustoittaa Sanna Korte Kekkilästä.” Oli ikävää, että mittavien kunnostustöiden jälkeen puistoa ei saatu heti käyttöön. Siirtonurmikon avulla puistoon saadaan kuitenkin hetkessä rullattua vihreys, josta kaupunkilaiset pääsevät vielä tänä kesänä nauttimaan”, hän jatkaa.

Noin 1900 rullaa siirtonurmea

Hanke on mittava, jopa kokeneille viherrakentajille. Alueelle on aiemmin levitetty Kekkilän erikoiskasvualusta, joka on suunniteltu kestämään runsasta kulutusta. Touko-kesäkuun aikana korjattavan alueen pinta vielä jyrsitään, muokataan ja tiivistetään. Päälle tullaan levittämään siirtonurmea yli neljän jalkapallokentän verran, yhteensä noin 40 000 neliömetriä.

”Työt Leimuniityssä aloitetaan heti, kun siirtonurmikko on pelloilla nostovalmiina ja sitä voidaan tuoda kohteeseen. Haluamme yhdessä Kekkilän kanssa saada Tapiolan mahdollisimman pian vihertämään. Toki työt suoritetaan niin, että huomioimme puiston nykyiset käyttäjät”, sanoo työpäällikkö Jorma Härkönen Graniittirakennus Kalliolta. Alueet saatetaan valmiiksi kesäkuun 2017 loppuun mennessä.

”Puistot ja viheralueet ovat kaupungin keuhkot. Leimuniitty on ollut vaativa kohde kylvönurmikon menestymiselle, mutta nyt siirtonurmikon avulla tämä arvokas alue saadaan vihdoin kaupunkilaisten käyttöön”, summaa Sanna Korte.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Kekkilä:
Sanna Korte, viherrakentamisen asiantuntija, puh. 050 439 3231, sanna.korte@kekkila.fi

Granittirakennus Kallio:
Jorma Härkönen, työpäällikkö, puh. 050 311 2385, jorma.harkonen@grk.fi

 

Etsi