Hyppää sisältöön

Kekkilä tuo keittiöpuutarhan asuntomessuille

Kekkilä on mukana 8.7. alkavilla Seinäjoen asuntomessuilla yhtenä päänäytteilleasettajista. Messuilla tuodaan rakentamisen ohella esiin lähiruokaa, jonka innoittamana päädyimme luomaan alueelle unelmien keittiöpuutarhan, jossa koko perhe viihtyy.

Osastolla kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti seuraaviin asioihin:

Kasvien käyttö – keittiöpuutarhassa on yhdistetty syötävät kasvit ja koristekasvit harmoniseksi kokonaisuudeksi. Haluamme näyttää, että perinteisiä, kestäviä puutarhakasveja voi yhdistellä mielenkiintoisella tavalla lehtimuodot ja kasvupaikkavaatimukset huomioiden.

Iloa kaikille aisteille – hempeys ja viileät sävyt on nyt unohdettu. Elämäniloa tulvivine väreineen keittiöpuutarha piristää myös sateisina päivinä. Istutuksiin piilotetuilla kaiuttimilla puutarhaan voi tuoda eri tilanteisiin sopivan äänimaailman. Puutarhassa näytetään myös, miten erilaisilla kivillä ja kateilla voi luoda selkeyttä ja mielenkiintoisia muotoja myös pienelle pihalle.

Kierrätys – jokainen voi kierrättää omassa puutarhassaan kompostorin ja kuivikekäymälän avulla. Huussi voi olla myös pihan kaunistus. Eikä sovi unohtaa, että maalaamalla vanhat puutarhakalusteet ja istutukseen sopivat astiat saavat uuden elämän.

Viherkatto ja muut rakenneratkaisut – viherkatot ovat tulleet kuluttajien ulottuville. Tutustu osastolla helppoon maksaruohokattoon, jonka voi toteuttaa piharakenteiden, kuten puukatoksen, katolle. Huolella suunnitellussa keittiöpuutarhassa on viihtyisä oleskelupaikka niin lapsille kuin aikuisillekin.

Apua suunnitteluun – Kekkilän osastolla annetaan hyödyllisiä vinkkejä puutarhan suunnitteluun, ja esitellään puutarhasuunnittelun suomalaisia huippuammattilaisia. Käänny siis reippaasti osastolla olevien ammattilaisten puoleen, ja hyödynnä hyvät messutarjoukset.

Kekkilän osasto 15 B sijaitsee lähellä rantaa. Messut on avoinna 8.7.–7.8. klo 10–18.

Lisätiedot: Mari Kaartokallio, puutarha-asiantuntija, Kekkilä Oy, p. 040 684 0978

Kekkilä Group valmistaa ja markkinoi puutarha-alan korkealaatuisia kasvualustoja ja lannoitteita kuluttajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä, sekä toimittaa ammattiviljelytuotteita yli 70 maahan. Suhtaudumme multaan intohimoisesti ja kehitämme jatkuvasti harrastajille ja ammattilaisille entistä parempia ratkaisuja kasvattamiseen.

Etsi