Hyppää sisältöön

Kompostointi on merkittävä valinta luonnon puolesta – ja nyt entistä helpompaa

Tällä hetkellä taajamissa asuu yli puolet maailman väestöstä. Vuoteen 2050 mennessä niihin siirtyy kaksi kolmesta ihmisestä, arvioi YK:n taloudellisten ja sosiaalisten asiain osasto DESA 16.5.2018 julkaistussa raportissaan (HS 17.5.2018). Kasvavan väestön tarpeisiin vastaamiseen liittyy paljon haasteita.

“Globaalin tason väestönkasvu ja kaupungistuminen ovat toisaalta myös mahdollisuuksia”, tietää Janne Kanervo, joka työkseen kehittää kiertotaloutta edistäviä tuotteita Kekkilässä. Eikä pelkästään kehitä ja suunnittele, vaan myös rakentaa mallikappaleita, testaa varsinkin kinkkisimmät vaiheet itse ja auttaa tiimiään kehittämään parhaita mahdollisia ratkaisuja Suomen ja maailman markkinoille.

“Tämän kevään uutuus, pohjoismaisiin oloihin optimaalinen ja ylivoimaisen helppokäyttöinen lämpökompostori on ollut työn alla vuodesta 2010 lähtien”, avaa pitkäjänteistä kehitystyötä kemian ja ympäristötekniikan insinööri, epävirallisemmin pellepeloton tai huussitohtori Kanervo.

Kompostoimalla jokainen pystyy vaikuttamaan

Kompostoituminen on luonnon oma prosessi, joka perustuu biologiseen hajoamiseen. Kompostointi on biojätteen kierrätystä, jossa ravinteet saadaan hyödynnettyä puutarhan kasvien kasvuun.

Tavallinen kuluttaja pystyy kompostoimalla vaikuttamaan ravinteiden kiertokulun lisäksi esimerkiksi siihen, että kaatopaikat eivät kuormitu, jätteenkeräysastia ei biojätteen puuttumisen ansiosta löyhkää ja sekajäteastia voidaan tyhjentää harvemmin. Iloa tuottaa myös oman kompostorin multa.

“Kotitalous on oma pieni ekosysteeminsä. Jokainen voi valita, haluaako olla pieni palanen ratkaisua vai ongelmaa”, kiteyttää Kanervo.

Laajemmasta näkökulmasta tarkasteltuna kompostointi auttaa myös siihen, että maaperän ehtymässä oleva fosfori riittää pidempään. “Kaikkein suurimmat myönteiset vaikutusmahdollisuudet kompostoinnilla on globaalilla tasolla, erityisesti kehittyvien maiden sanitaatio-ongelmien ratkaisemisessa”, avaa Kanervo kiertotalouteen liittyvien tuotteiden kehittämisen merkitystä.

Uusi Kotikompostori on markkinoiden helppokäyttöisin

Kekkilän tämän kevään uutuus on biojätteiden ympärivuotiseen kompostointiin tarkoitettu Kotikompostori, jonka rakenne on patentoitu. ”Tavoitteemme olivat helppokäyttöisyys, toimivuus ja kestävyys”, kertoo Janne Kanervo ja jatkaa: ”Käyttäjätestien perusteella olemme onnistuneet, ja olen itsekin tyytyväinen tuotteeseen.”

Kekkilän Kotikompostori on tilava ja tyylikäs, materiaalit ovat kevyitä, kestäviä ja hyvin lämpöä eristäviä, yksityiskohdat viimeisteltyjä. Iso kansi, yksinkertainen kansimekanismi ja markkinoiden suurin tyhjennysluukku tekevät kompostorin käytön erityisen helpoksi. Tuote on saatavilla K-Raudan valikoimista kautta Suomen. Lisää tietoa ja video täällä.

Kekkilän kompostituoteperheeseen kuuluvat lisäksi Tehokompostori ja sen korotusosa, Puutarha- ja mökkikompostori, Kompostoiva kuivikekäymälä, Kompostin sekoitussauva, Kompostikuivike ja Kompostivirkiste.

Kompostointi ei ole vaikeaa. Riittää, että muistaa muutaman perussäännön. Katso ohjeet aloittamiseen täältä .

Tuotekuvat: https://kekkila.studio.crasman.fi/collectionPub/5b07c9fcb94ce786c70b2a54

Lisätiedot: Tuoteryhmäpäällikkö Janne Kanervo, puh. 040 653 0032, janne.kanervo@kekkila.fi

Kekkilä Group valmistaa ja markkinoi korkealaatuisia kasvualustoja, lannoitteita ja muita puutarhatuotteita kuluttajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille. Kasvamisen ilon jakaminen on intohimomme. Haluamme kasvaa yhdessä kumppaneidemme, kuluttajien ja asiakkaiden kanssa.

Kekkilä Group on osa Vapo Groupia.

Tiedote on julkaistu 28.05.2018 klo 9:00

Etsi