Hyppää sisältöön

Multaakin voi muotoilla

Kekkilä päätti uudistaa kaikkien multapakkaustensa ja lannoitteidensa ilmeen. Esimerkiksi Kesäkukkamullan ja Viherkasvimullan raikkaat ja selkeät pakkaukset tarjoavat tietoa, joka tekee oikean tuotteen valinnan kaupassa helpoksi. Ostamisen helppous kiinnostaa etenkin nuoria, joiden parissa viherinnostus on ennennäkemättömässä suosiossa.

Sopivan tuotteen valinta kannattaa, sillä kasvien tarpeet vaihtelevat paljonkin. Liian ravinteikas multa voi olla esimerkiksi pienille siementaimille kohtalokas. Mullan tärkeä kriteeri onkin sen sisältämien lannoitteiden laatu ja ravinnepitoisuudet.

– Mullan sisältämät lannoitteet vaihtelevat kasvien tarpeiden mukaan. Esimerkiksi ruusut tarvitsevat kukoistaakseen paljon sekä lyhyt- että pitkävaikutteisia lannoitteita ja hyvin kalkitun mullan, kun taas havujen ja alppiruusujen mullan on oltava paitsi hapanta myös ravinteiltaan niille sopivaa, toteaa pakkausuudistusprojektista vastaava Kekkilän tuotepäällikkö Minka Mannerla.

Mullan sisältämien lannoitteiden lisäksi kasvit tarvitsevat lisälannoitusta pitkin kasvukautta. Osa enemmän, osa vähemmän.

– Jokaisen, joka pohtii lannoitteiden merkitystä, kannattaa tehdä pieni koe joko huone- tai puutarhakasveilla. Lannoittamalla osan saman lajin kasveista ja jättämällä osan lannoittamatta, huomaa lyhyessäkin ajassa uskomattoman eron. Toki lannoitemäärän on oltava oikea, ja tähän olemmekin kiinnittäneet lannoitepakkausten ohjeissa erityistä huomiota, Mannerla toteaa.

Luomutuotteet

Kekkilän luonnonmukaisesti lannoitetut mullat ja luonnonmukaiset lannoitteet ovat suurimmalta osalta kasvipohjaisia ja sisältävät kasvulle oikeat ravinteet tasaisesti liukenevassa muodossa.

– Etenkin omaa ruokaa viljeltäessä moni haluaa käyttää luonnonmukaista lannoitusta. Tuotteen valitseminen on nyt uuden pakkausilmeen myötä entistä helpompaa, Minka kertoo.

 

Lisätietoja:
Minka Mannerla, tuoteryhmäpäällikkö
puh. 044 500 5006, minka.mannerla@kekkila.fi

Nina Kinnunen, brändi- ja viestintäjohtaja
puh. 0407775333, nina.kinnunen@kekkila.fi

 

Etsi

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme lomailee viikot 29-30

Parkanon tehtaamme on kiinni kesällä 15.-28.7. Tänä aikana tehtaalta ei lähde pakattujen tuotteiden ja verkkokauppatoimituksia. Viimeiset tilaukset ennen lomia voi tehdä 8.7. asti ja tällöin toimitukset ehtivät ennen kesätaukoa.