Hyppää sisältöön
Pihan turvallisuus

Hiekoitus- ja puutarhamurske

Koirat lumessa

Hiekoitus- ja puutarhamurske on erittäin kevyt ja riittoisa tuote pihojen ja kulkuväylien liukkauden torjumiseen. Keveytensä vuoksi sitä on helppo käsitellä ja levittää. Multaan sekoitettuna murske lisää ilmavuutta ja parantaa siten kasvien juurtumista.

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Koirat lumessa

Hiekoitukseen

Hiekoitus- ja puutarhamurske on aito luonnontuote. Se on valmistettu savesta erikoismenetelmällä; polttamalla ja murskattu niin, että murskeen pito on mahdollisimman hyvä. Raekoko on 3-8 mm.

Hiekoitusmursketta levitetään tasaisesti liukkaille pinnoille kulkuväylillä, käytävillä tai portaikoissa. Vettä kevyempänä murske ei painu jään alle, vaan jää pintaan silloinkin kun päivän aikana sulanut vesi jäätyy uudelleen. Samalla hiekoitustarve vähenee.

Keväällä pintojen kuivuttua murskeen voi lakaista istutusalueille tai hyödyntää nurmikon maanparannusaineena.

Puutarhaan

Puutarhamursketta sekoitetaan mullan sekaan silloin kun halutaan keventää kasvualustaa ja parantaa sen rakennetta. Murske lisää kasvualustan ilmavuutta ja vedenläpäisykykyä ja edistää siten kasvien juurtumista. Esimerkiksi monille kivikkokasveille ja muille kuivahkossa paikassa viihtyville lajeille saadaan sopivammat olosuhteet sekoittamalla mursketta ja pohjamaata uuteen multaan. Yleisohjeena lisätään 1 osa mursketta ja 2 osaa multaa.

Hiekoitus- ja puutarhamurske soveltuu istutusaltaiden ja -laatikoiden kasvualustan keventämiseen. Kerros puutarhamursketta istutuslaatikon pohjalla toimii salaojituksena ja varmistaa juuriston hapensaannin.

Tuotteen vastuullisuustekijät

 • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.
 • Valmistettu 100% luonnollisista raaka-aineista.
 • Ei synny jätettä, sillä materiaalin voi kierrättää puutarhassa käytön jälkeen.
 • Parantavat ympäristön turvallisuutta.
 • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
 • Pakkaus 100% kierrätettävä.
 • 8 L

  32 m2 hiekoitukseen

 • 25 L

  100 m2 hiekoitukseen

Avainlippu

Etsi