Hyppää sisältöön
Mullat

Kasvumulta Kestävä+

Uusi tuote
Kasvumulta Kestävä+, pakkauskoko 40 litraa Kasvumulta Kestävä+, pakkauskoko 10 litraa

Kekkilä Kasvumulta Kestävä+ on ympäristöä säästävistä uusiutuvista ja kestävistä raaka-aineista valmistettu turpeeton multa. Multa on käyttövalmis ja sopii kaikille kasveille kotona ja puutarhassa.

Kasvusammalesta, viherkompostista ja puukuiduista valmistettu turpeeton multa

Ilmava ja helposti kasteltava multa kaikille kasveille

Valitse uusiutuva ja kierrätetty, säästät luonnonvaroja

Laske mullan määrä

Tuote on saatavilla myös hyvin varustetuista puutarhamyymälöistä

Säkki

10 L

Säkki

40 L

Uusi tuote
Kasvumulta Kestävä+, pakkauskoko 40 litraa Kasvumulta Kestävä+, pakkauskoko 10 litraa

Kasvusammalen ansiosta multa pidättää runsaasti kosteutta, ja kasvien kasteleminen on helpompaa. Ravinnepitoinen ViherkompostiTM sisältää runsaasti kasvulle hyödyllisiä maaperän mikrobeja, jotka vapauttavat ravinteita kasvien käyttöön sitä mukaa kun kasvit kasvavat. Puukuitu tekee mullasta ilmavan ja juurten kehittymiselle ihanteellisen. Hiekka antaa pysyvän rakenteen, ja helpottaa veden liikkumista kasvualustassa. Multaan on lisätty luonnollista humusyhdistettä Kekkilä JuurivoimaaTM , joka tutkitusti parantaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa sekä juuriston kasvua.

Kasvien kasvattaminen on ilmastoviisas teko – kasvit sitovat ilmasta hiilidioksidia ja muuttavat sen valon, mullassa olevien ravinteiden ja veden avulla kasvattamisen iloa tuovaksi kasvuksi.

Kuljetustilavuuden pienentämiseksi tuote on tiivistetty täryttämällä ja kevyesti puristamalla.

Käytä tuote mieluiten heti tai säilytä kylmässä ja valolta suojattuna, sillä tuotteen ravinnetila heikkenee ajan, lämpötilan ja kosteuden vaikutuksesta.

Käyttökohteet

Viherkasvit, kasvimaat, viljelylaatikot, kotikasvihuoneet, kukkapenkit, puiden ja pensaiden istuttaminen, maanparannus, ruukkukukat, kesäkukat ja taimikasvatus.

Tuotteen vastuullisuustekijät

 • Valmistettu Suomessa kotimaisista raaka-aineista.
 • 100% turpeeton multa.
 • Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.
 • Nopeasti uusiutuva kasvusammal parantaa vedenpidätyskykyä.
 • Pakkaus sisältää kierrätysmuovia.
 • Pakkaus 100% kierrätettävä.
 • 10 L

  Ruukku Ø noin 9 cm - 1 säkki / 20 ruukkua
  Ruukku Ø noin 17 cm - 1 säkki / 6 ruukkua
  Ruukku Ø noin 25 cm - 1 säkki / 1-2 ruukkua
  Parvekelaatikko, pituus 80 cm - 4 säkkiä / laatikko

 • 40 L

  Kasvimaan parannus - 1 säkki / m2
  Viljelylaatikko / lavakaulus - 6 säkkiä
  Puiden ja hedelmäpuiden istutus - 3-4 säkkiä / puu sekoitettuna pohjamaahan
  Marja- ja koristepensaiden istutus - 1-2 säkkiä / pensas
  Ruukku Ø noin 25 cm - 1 säkki / 4-5 ruukkua
  Parvekelaatikko, pituus 80 cm - 1 säkki / laatikko

Kasvattaminen viljelylaatikoissa:

Valitse viljelylaatikolle aurinkoinen paikka. Poista nurmikko tai rikkaruohot ja möyhennä alla oleva maa kuohkeaksi lapiolla. Puiden läheisyydessä voit peittää pohjamaan juurimatolla. Täytä viljelylaatikko Kekkilä Kasvumulta Kestävä+ -mullalla, kastele huolellisesti ja kylvä siemenet tai istuta kasvit.

Kastele säännöllisesti koko kesän ajan. Kauden aikaiseen lannoittamiseen sopii veteen sekoitettava luonnonmukainen Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+. Suosittelemme vaihtamaan viljelylaatikon mullasta vähintään puolet vuosittain. Vanhan mullan voit käyttää muualla puutarhassa.

Puiden ja pensaiden istutus:

Kaiva maahan kuoppa, joka on 40–80 senttimetriä syvä ja hiukan syvyyttä leveämpi juuripaakun koosta riippuen. Tyhjennä kuopan pohjalle 1–5 säkkiä Kekkilä Kasvumultaa ja sekoita siihen saman verran kasvupaikan alkuperäistä maa-ainesta. Riittävän karkea, sekä uutta multaa että pohjamaata sisältävä multaseos varmistaa juurtumisen istutuskuopan ympäristöön.

Jätä kuoppa hieman vajaaksi ja sovita tainta kuoppaan. Taimi tulee oikeaan syvyyteen, kun taimipaakun yläreuna jää hieman maanpintaa korkeammalle. Lisää tai poista multaa tarpeen mukaan. Poista taimiruukku ja asettele taimi kasvupaikalleen. Avaa kiertyneitä juuria varovaisesti ja lisää juuripaakun ympärille multaseosta niin, että taimi pysyy pystyssä. Tiivistä multaa juuripaakun sivuilta jalalla kevyesti painamalla. Kastele taimia alkuun säännöllisesti. Huomioi, että vettä tulee antaa kerralla runsaasti, että maa kastuisi koko juuriston alueelta.

Kesäkukat

Valitse kesäkukille riittävän isoja ruukkuja ja laatikoita, jotta juurilla on kasvutilaa. Lisää ruukkujen pohjalle kerros Kekkilä Ruukkusoraa, jotta juuret saavat ilmaa. Täytä ruukut Kekkilä Kasvumullalla. Tiivistä multa kevyesti, ettei se painuisi ja kukat vajoaisi liian syvälle ruukkuun. Kaiva multaan hieman taimen juuripaakkua suuremmat kuopat ja istuta kasvit. Peitä juuripaakku ja tiivistä multa sen ympäriltä. Jätä pieni kasteluvara, jotta kasteluveden imeyttäminen olisi helpompaa. Kastele istutus vähitellen, mutta perusteellisesti, jotta multa kastuu kokonaan. Kesän aikaiseen lannoittamiseen sopii Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+ tai Kekkilä Kesäkukkaravinne.

Taimikasvatus

Tarkista siemenpussista sopiva kylvöaika. Täytä puhtaat kylvöastiat tai taimiruukut mullalla ja tiivistä kevyesti kädellä painelemalla. Kastele multa. Kylvä siemenet ripotellen, ja peitä ohuelti mullalla, ellei ohjeessa toisin mainita. Isommat siemenet voi painaa sormella multaan. Peitä kylvökset rei’itetyllä muovilla ja vie itämään lämpimään. Kun sirkkalehdet näkyvät, siirrä astiat valoisaan ja viileämpään paikkaan. Käytä tarvittaessa kasvuvaloa.

Kastele pikkutaimia sumuttamalla tai aluslautaselta ja anna mullan kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Aloita taimien lannoittaminen Kekkilä Kasvulannoite Kestävä+ -lannoitteella, kun ensimmäiset varsinaiset lehdet ovat kehittyneet. Kouli eli istuta taimet isompiin ruukkuihin, jotta ne jatkavat kasvuaan. Totuta taimia vähitellen ulkoilmaan ennen istuttamista varsinaiselle kasvupaikalleen.

 

Kekkilä Kestävä+ on puutarhanhoitoon kehitetty tuotesarja kestävään arkeen. Tuotteet valmistetaan mahdollisimman kestävistä raaka-aineista tavoitteena mahdollisimman hyvä kasvu. Hyödyntämällä sivuvirtoja, kierrätysmateriaaleja ja energiaa säästäviä valmistusmenetelmiä vähennämme jätekuormaa ja säästämme luonnonvaroja.Pakkauksemme ovat 100 % kierrätettäviä ja valmistetaan kierrätysmuovista. Kestävä+ tuotteista ei synny jätettä. Kekkilä Kestävä+ -tuotteilla on helppo onnistua!

+ Kestävät raaka-aineet
+ Ei jätettä
+ Helppo onnistua
+ Kestävään arkeen

Tutustu Kekkilä Kestävä+ – tuotesarjaan täällä.

 

Kasviperäinen
Viherkomposti
Juurivoima
Avainlippu

Etsi