Kivituhka

Kivituhka on murskattua diabaasia, jonka raekoko on 0–8 mm. Hienoaineksen ansiosta  siitä saa tiivistettyä tasaisen ja kestävän pinnan.

 • Murskattua diabaasia, raekoko on 0–8 mm
 • Tasainen ja kestävä pinta käytäville.
 • Kiveysten asentamiseen ja saumoihin.
 • Pakkauskoko

  20 kg

 • Käytävien ja polkujen perustaminen

  Kivituhka pintakerroksena käytävissä

  Levitä 3–5 cm kivituhkaa karkeammasta kivimurskeesta tehdyn kantavan kerroksen päälle. Tiivistä kivituhka kosteana tärylevyn avulla, jotta saat tasaisen ja kestävän pinnan.

  Kivituhka tasoituskerroksena ja asennushiekkana

  Levitä 3–5 cm kivituhkaa karkeammasta kivimurskeesta tehdyn kantavan kerroksen päälle. Tiivistä kivituhka kosteana tärylevyn avulla. Viimeistele 2–3 cm:n kerroksella Koristekiviä tai muuta karkeaa soraa. Pihakivet ja laatat: Määritä kivituhkakerroksen oikea korkeus ja kaato ohjainlistojen avulla. Tasoita oikolaudalla. Aloita kivien latominen alimmasta kohdasta. Jätä kivien väliin noin 3-5 mm välit tai 10-20 mm avosaumat, jotka täytetään myöhemmin kivituhkalla. Mukulakivet, puupöllit ja luonnonkivet, joissa on epätasainen alapinta, asennetaan 10 cm syvään tiivistämättömään kivituhkakerrokseen, mukulakivestä 2/3 osaa upotetaan kivituhkaan.

  Kivituhka saumaushiekkana

  Kiveys viimeistellään kestäväksi saumaamalla. Peitä valmis kiveys ohuella kerroksella kivituhkaa ja harjaa se saumoihin.

  Maanparannukseen ja multasekoituksiin

  Kivituhka sisältää mineraaleja ja vähentää maan happamuutta. Tee omaa multaa sekoittamalla kivituhkaa, kompostia ja Luonnonturvetta esim. suhteessa 1:1:1, kuitenkin enintään 50 % kivituhkaa.

  Nurmikon reikien paikkaaminen

  Sekoita säkillinen kivituhkaa säkilliseen Puutarhamultaa ja haravoi seos nurmikon kuoppakohtiin.

  Täyttäminen yms.

  Täytä putki- ja johtokaivantoja ja tasoita pihan kuoppia ja painumia kivituhkalla.

 • Tuoteseloste

  Materiaali: Kivimurska 0–8 mm

  Kivilaji: Diabaasi

  Irtopaino: noin 1,5 kg/l

  Paino: noin 20 kg

  Tuote ei sisällä kvartsipölyä.

Which country site would you like to visit?