Lannoitteet

Rakeinen kalkki

 • Kalkitseminen vähentää maan happamuutta.
 • Parantaa kasvien kasvua ja lannoitteiden tehoa.
 • Rakeistettua kalkkikivijauhetta. Helppo levittää, liukenee nopeasti

Kekkilä Rakeinen kalkki on runsaasti magnesiumia sisältävää luonnollista kalkkikiveä. Rakeistettu kalkki on helppo levittää tasaisesti, se liukenee nopeasti ja vaikuttaa pitkään.

 

 • Pakkauskoko

  10 kg ja 20 kg

Ominaisuudet

Kalkitseminen kohottaa maan pH -arvoa ja vähentää happamuutta. Sen ansiosta maaperän ravinteet ovat helpommin kasvien käytettävissä. Erityisesti savimailla maan rakenne muuttuu kalkitsemalla ilmavammaksi, jolloin kasvien juurtuminen helpottuu.

Käyttökohteet

Maan perus- ja ylläpitokalkitukseen. Parantamaan maan rakennetta erityisesti savimailla. Nostamaan maan kalsium- ja magnesiumpitoisuutta esim. kasvimaalla.

10-20 kg 100 m2

Kasvimaa, koristepensaat, ruusut, hedelmäpuut, kukkapenkit

0,5-1 dl m2

Käyttöohjeet

Käyttöohje

Puutarhaa voi kalkita ympäri vuoden. Kalkki levitetään 2-4 viikkoa ennen lannoittamista, jotta se ehtii imeytyä. Ylläpitokalkitus tehdään joka vuosi tai joka toinen vuosi, reilumpi peruskalkitus istutusalueiden ja nurmikon perustamisvaiheessa.

Suurin osa kasveista viihtyy maassa, jonka pH arvo on noin 6.0 – 6,5.  Käytä korkeampaa annostusta savimaalle, ja matalampaa hiekkamaalle. Kalkkia voi levittää selvästi ohjetta vähemmän happaman maan kasveille kuten alppiruusuille, atsalealla tai havukasveille.

Riittoisuus

 • 10 kg

  50-100 m2

 • 20 kg

  100-200 m2

Which country site would you like to visit?